nagyon sok óvodás betegedett meg

2021.09.16. 17:30

Össze kellett hívni a vásárhelyi válságstábot

19 új koronavírussal fertőzöttet találtak Csongrád-Csanád megyében, alig egy nap alatt. Hódmezővásárhelyen össze kellett hívni az Operatív Stábot, mert nagyon sok óvodás betegedett meg. Közben három szegedi óvodában is megjelent a vírus.

Munkatársunktól

20210401 Budapest Megkezdődött a pedagógusok kampányszerű oltása is a Péterfy Kórházban. fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Fotó: Illusztráció / Havran Zoltán

Megjelentek a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos legfisebb adatok a hivatalos tájékoztató oldalon. Ezek szerint Csongrád-Csanád megyében a járvány kitörése óta mostanáig 33 ezer 890 kapta el a fertőzést.

Ez pedig összesen 19-cel több mint egy nappal korábban.

Hódmezővásárhelyen már olyan komoly a helyzet, hogy hosszú idő után újra összehívták az Operatív Stábot csütörtökön. Az ülésen elhangzott, hogy ugrásszerűen megnőtt a felső légúti megbetegedések száma a városban.

Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy a házi karanténban most 15 ember van.

Berényi Károly alpolgármester és gyermekorvos szerint ilyenkor, bölcsőde-, óvoda-, iskolakezdés idején egyébként is meg szokott ugrani a náthás megbetegedések száma. Elmondta, hogy ezek a negyedik koronavírus-hullám kezdetének a jelei lehetnek, viszont szerencsére a fertőzöttek tünetei egyelőre enyhébbek.

Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója arról beszélt, hogy a hajléktalanszállón jelenleg nagyon jó, 80 százalékos az átoltottsági arány, már a 3. oltást is megkapták a lakók.

Borsiné Csontos Ilona, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője arról tájékoztatta az Operatív Stábot, hogy jelenleg az óvodákban a 840 kisgyermekből 260-an hiányoznak, csak az utóbbi egy hét alatt 50-60 gyermek lett beteg.

A felső-légúti tünetek, azaz a nátha, köhögés, tüsszögés a jellemző, de hasmenéses panaszok is előfordulnak. Arra kérték a szülőket, hogy beteg gyermeküket semmiképp ne vigyék közösségbe a tünetek megszűnéséig.

Keressék háziorvosukat először is telefonon, egyeztessenek időpontot a vizsgálatra, de sok esetben nem is szükséges a személyes konzultáció.

Az óvodavezető pedig azt már a Promemad24-nek mondta el, hogy már három szegedi óvodában is volt bezárás, és az egyikben a felnőttek között is volt pozitív eset.

Ahhoz, hogy ne legyenek újra komoly korlátozások, a szakemberek szerint az kell, hogy minél többen beoltassák magukat. Erre pedig mindenkinek megvan a lehetősége, van elég vakcina az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában