Szeged

2021.09.16. 18:20

Rossz helyre tették a kutyafuttatót

Szeptember 16-án összeült a szegedi közgyűlés Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága, ahol megvitatták a Kálvária térre telepített kutyafuttató kérdését.

S. Z.

Alig adták át, tehetik másik helyre a kutyafuttatót. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Az eredeti tervek, és egy tavaly elfogadott rendelet szerint a kutyafuttatót a Kálvária tér villamos felőli oldalán, az úttest és a járda között alakították ki. Ez meg is történt, és a napokban nagy csinnadrattával át is adta három önkormányzati képviselő: Fodor Antal, Binszki József és Hekáné Szondi Ildikó.

Alig adták át, tehetik másik helyre a kutyafuttatót. Fotó: Frank Yvette

Egyszerre hármat is átadtak, de csak a legnagyobbal, a Kálvária térivel volt gond. Ugyanis a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szerint nem ez a legjobb hely, ahova tették az ebfuttatót.

Egy levélben le is írták, hogy itt túl közel van az autóúthoz és a körforgalomhoz. Így szerintük az autósokra és az állatokra is veszélyes, gyakorlatilag bármikor történhet baleset, ha kiszalad egy kutya az útra, a gazdája pedig utána.

Azt javasolták, hogy a kutyafuttatót a tér másik oldalára tegyék át. A javaslatot el is fogadta a bizottság, úgyhogy most az új kutyafuttatót az étterem elé teszik.

Innentől kezdve több igazán érdekes dolog nem történt az ülésen. Döntöttek például arról is, hogy a Szetávnak nem kell kifizetnie csaknem 87 ezer forint közterülethasználati díjat, hanem nyugodtan építheti a távvezetéket a József Attila sugárúton.

Azt pedig az ott lakók kérték, hogy 50 helyett csak 30-cal lehessen menni a Rózsatő utca Magyar utcától Pálya térig tartó szakaszán, és a Jázmin utca teljes hosszában. A bizottság erre is igent mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában