válogatott könyveket mutatnak be

2021.09.17. 18:11

Tárlat nyílt a JATEPress 30 évéről – Fotók

Tárlat nyílt az SZTE Klebelsberg Könyvtárban a JATEPress 30 éves munkájáról, amit válogatott könyveken keresztül mutatnak be szeptember 29-ig az aulában.

Szeged – 2021.09.17. Kiállítás nyílik a Jate Press 30 éves múltjáról a TIK aulájában. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A megnyitón Keveházi Katalin könyvtárvezető elmondta, két okból is különleges a kiállítás. Az egyik, hogy több mint másfél év után ez az első tárlat, ami a könyvtárban megnyílt, hiszen eddig csak virtuálisan volt erre lehetőség. A másik, hogy a JATEPress főszerkesztője, Szőnyi Etelka előtt végig titokban tartották, hiszen ez meglepetés volt számára nyugdíjba vonulása alkalmából.

A kiállítást Bombitz Attila, a Szegedi Tudományegyetem Osztrák Irodalom és Kultúra Tanszékének vezetője nyitotta meg, aki arról beszélt, hogy a JATEPress jegyzetkiadóból az ország egyik legnívósabb egyetemi kiadójává vált, ami egyben nyomdaként is működött egészen eddig. Hozzátette, a legteljesebb módon elégítette ki az egyetemi oktatók és kutatók igényeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában