statisztika

2021.09.25. 07:31

Továbbra is aktív a használtautó-piac

– A magyar használtautó-piacon 534,4 ezer személygépkocsi cserélt gazdát augusztus végéig, 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban – írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében a JóAutók.hu a DataHouse előzetes adatai alapján.

A három nyári hónapban is aktív maradt a forgalom, több mint 202 ezer használt autót írtak át, ez a második legmagasabb „szezonális” érték. – Tavaly nyáron ennél is magasabb, közel 216 ezres forgalmat mértek június és augusztus között, de ez egyértelműen a koronavírus-járvány miatt bevezetett tavaszi lezárások során kiesett vásárlások pótlásának hatása volt – hangsúlyozta Halász Bertalan. A JóAutók.hu vezérigazgatója hozzátette, hogy az őszi hónapokra is kedvezőek az előjelek, így megdőlhet a 2019-ben beállított 808 ezres éves csúcs is.

A szakportál szerint a további aktivitást jelentősen segíti, hogy sok vásárló az új autók áremelkedése, valamint az egyre súlyosabb csiphiány következtében jelentősen megnőtt szállítási határidők miatt a használtautó-­piacon keresi következő autóját. Annak ellenére, hogy a megnőtt kereslet miatt itt is jelentős volt az áremelkedés, ennek mértéke egyes kategóriákban bőven meghaladta a 20 százalékot is az elmúlt egy év során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában