A Villeroy & Boch akciója

2021.09.30. 19:00

Új és színes vizesblokk várta a vakáció után a református óvodásokat – Fotók

Elkészült és egy hónapja már használják is a hódmezővásárhelyi református óvodások az intézmény egyik felújított mosdóját. A Villeroy & Boch Magyarország Kft. még 2016-ban indította el a társadalmi felelősségvállalási programját. Ennek jegyében már a Bajcsy utcai a második óvoda, amelynek vizesblokkjait felújítják.

Kovács Erika

A Villeroy színével, kék szalaggal avatták fel a mosdót. Fotó: Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az átadóünnepség a gyermekek műsorával kezdődött.

– Cégünk több mint 50 éve dolgozik Hódmezővásárhelyen, munkatársaink jelentős része szülő, nagyszülő. 2016-ban határoztuk el, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében óvodai mosdók felújításával is hozzájárulunk a város fejlődéséhez – mondta Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az első kiválasztott óvoda a Malom utcai volt. Most a Bajcsy utcai református óvoda egyik mosdója készült el, jövőre pedig a másik vizesblokkot is felújítják.

Juhász András református esperes kiemelte, a Szeremlei Sámuel Református Óvodában már 20 éve szólhat szabadon isten igéje, amin keresztül azokat az óvodásokat érhetik el, akiket a szüleik a református intézményre bíztak.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere megemlítette, már a felújítás előtt is járt az intézményben. Akkor elkészítette az „előtte” fotót, most pedig az „utána” fényképet.

– Rendkívül látványos a különbség. Remélem, hogy a gyermekek nevelését a kiváló körülmények is segítik – hangsúlyozta.

Major Istvánné, a fenntartó református gyülekezet lelkésze és Tóthné Mohos Erika, az óvoda vezetője megköszönték a vállalat adományát.

Az 5 kézmosót és 5 WC-t tartalmazó vizesblokk tervezésekor a cég figyelembe vette, hogy azt kisgyermekek használják majd. Ezt tükrözi a színvilága, valamint az óvodások számára könnyedén használható gyermek fali-WC-k, gyermek csaptelepek. Fontos szempont volt a fenntarthatóság is, így víztakarékos megoldásokat alkalmaztak. A munkálatok 4 hétig tartottak, a gyerekek a nyári szünet után, szeptember 1-jén már birtokba vehették az átalakított és megújult mosdót.

A burkolatot pedig Papp Zsolt, a Keramitalia Kft. tulajdonosa ajánlotta fel a felújításhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában