Algyő

2021.10.13. 16:28

Bárki megvásárolhatja Kopasz Bálint kajakját

Új MK4-es mini kajakra gyűjt az Algyői Vízisport Egyesület, ezért most árverésre bocsátják az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajóját. A dedikált kajakot legalább 400-500 ezer forintért szeretnék eladni, de csakis komoly szándékú licitálókat várnak.

Kiss Anna

20211008 Algyő Kopasz Bálint kajakos gyerekkori hajóját elárverezi az Algyői Vízi sport Egyesület. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Árverésre bocsátja Kopasz Bálint gyerekkori kajakját az Algyői Vízisport Egyesület, amely a befolyt összegből egy új MK4-es mini kajakot szeretne vásárolni mintegy 40 sportolója számára. Kövér Imre, az Algyői Vízisport Egyesület elnöke lapunknak elmondta, korábban már sikerült egy ilyen hajót beszerezniük támogatások segítségével, azonban azt a kajakot baleset érte, így nem tudják már használni, ezért szeretnék pótolni.

Hozzátette, az árverésre bocsátott hajóval szerezte meg első érmeit Kopasz Bálint, aki dedikálta is a kajakot.

Megjegyezte, az olimpiai bajnokkal egyeztettek az értékesítésről és ő támogatja az árverést. A licitálás az egyesület Facebook-oldalán indul majd el október 14-én és tíz napig tart.

A kezdő licit 100 ezer forint lesz. További információ az [email protected] címen kérhető az aukcióról. Kövér Imre jelezte, legalább 400-500 ezer forintért szeretnék eladni a kajakot, mert az új hajó ára egymillió forint. Kiemelte, csakis komoly érdeklődőket várnak, hiszen a gyermekek jövőjéről, sportolásáról van szó.

Csúri Szabolcs, az egyesület tagja arról beszélt lapunknak, hogy fontos szerepe lenne a négyszemélyes MK4-esnek, mert az a csapatevezés tanításának és elsajátításának nélkülözhetetlen eszköze, valamint a legjobb mód arra, hogy a gyermekek megismerjék és megszeressék a kajakozást.

– Alkalmas az utánpótlás korosztály oktatására, technikai képzésére, továbbá fontos a csapategység kialakításában és formálásában, mindemellett sikerélményt nyújt azoknak a gyermekeknek, akik egyedül bizonytalanabbak a vízen – mutatott rá az előnyökre.

A fiatalok körében egyébként egyre népszerűbb a sportág, hiszen amikor az egyesület 2018-ban megalakult, akkor még 10-15 gyermek ült hajóba, ma már csaknem negyvenen eveznek a Tisza algyői szakaszán. A helyiek mellett szegedi és hódmezővásárhelyi sportolói is vannak az egyesületnek, amely folyamatosan várja az új csatlakozókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában