Üllés

2021.10.15. 14:02

Elismerték Andreát a Vidéki Nők Napján

2007-ben döntött az ENSZ arról, hogy minden év október 15-én a vidéki nőket ünneplik meg szerte a világban. Üllésen először tartották meg az ünnepet pénteken, oklevelet adták át Füredi Andreának, aki példaértékű segítőmunkát végez a településen.

Kiss Anna

Üllés, 20211015. Vidéki asszonyok napja alkalmából Füredi Andreát köszöntötte Nagy Attila Gyula polgármester és Mihálffy Béla önkormányzati képviselõ. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

2007 óta minden évben október 15-én a Vidéki Nők Napját ünnepeljük az ENSZ határozata alapján. Azzal a céllal hozták létre ezt a napot, hogy felhívják a figyelmet a falvakban élő nők helyzetére, kiemelkedő tevékenységére. Üllésen idén először ünnepelték meg ezt a napot, péntek reggel elismerést adtak át a polgármesteri hivatalban.

Nagy Attila Gyula polgármester elmondta, hagyományteremtő céllal indult útjára a kezdeményezés, miszerint minden évben megünneplik majd a napot és elismernek egy olyan vidéki nőt, aki kiemelkedő társadalmi munkát végez a községben. Hozzátette,

első alkalommal Füredi Andreát választották, aki a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesület Üllési Csoportjának titkára, valamint a szabadidejében életmód klubot vezet Üllésen, és a kupakgyűjtő szív felállítása is az ő kezdeményezése volt.

A háromgyermekes édesanya kiemelte, megtisztelő volt átvenni az oklevelet, de egyáltalán nem számított ilyesmire, így nagyon meglepte. Hozzátette, bár egyáltalán nem az elismerésért teszi a dolgát, de jólesik számára és egyben visszajelzés is neki arról, hogy a segítő munkát jól végzi. Beszélt arról is, hogy munkájában nagy hangsúlyt helyez a tanyavilágban élők támogatására. Az életmódklubot havonta egyszer szervezik meg, felváltva kerül előtérbe a cukorbetegség és a lelki egészség – részletezte.

Kiderült, a vidéki nők elismerésének ötlete Mihálffy Béla szegedi önkormányzati képviselőtől ered. A képviselő lapunknak arról beszélt, hogy mivel a nap a vidéken élő nőkre fókuszál, ezért Szeged-Kiskundorozsmán nem tudták átadni az elismerést, így megkereste az üllési településvezetőt az ötlettel, aki nagy örömmel fogadta a kezdeményezést.

Hangsúlyozta, minden alkalmat megragad arra, hogy kifejezze a nők iránti tiszteletét, és bízik abban, hogy Üllés jó példáját követi majd a Homokhátság többi települése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában