#koronavírus

2021.10.25. 07:00

Ismét elköltözött néhány klinika Szegeden

A koronavírus-járvány miatt ismét változik néhány egészségügyi intézmény helye Szegeden. Az Urológiai Klinika közösségi oldalán azt írták, hogy újra bekövetkezett, amitől ugyan tartottak, de remélték, hogy nem fog.

Munkatársunktól

20200814 Szeged Szeged Megyei Jogú Város II. Kórháza Kálvária sgt. 57. SZTE Szent-györgyi Albert Klinikai központ Fotó: Török János TJ Délmagyarország DM

Fotó: Illusztráció: Török János

„A COVID pandémia negyedik hulláma következtében folyamatosan nő a járványkórházunkban a kezelésre szoruló betegek száma. Sajnos, elérkezett az idő, hogy Klinikánknak ismét, immáron 5. alkalommal költöznie kell. Mostantól járóbetegeinket a Semmelweis u. 6. alatti Újklinika udvarában található épületben levő ambulanciáinkon, míg fekvőbetegeinket az Újklinika 4B szintjén fogjuk fogadni” – közölték.

Az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika pedig a Fül-Orr Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika főbejáratán át érhető el, a Tisza Lajos krt. 111-ben.

Az egészségügyi dolgozókért mondtak misét tegnap a a Dómban. A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai a szentmisén mondtak köszönetet az egészségügyben szolgálók áldozatos munkájáért, és egyben áldást kértek a tevékenységük folytatásához. Legutóbb, még májusban a mentőkért mutattak be szentmisét Szegeden.

Közben pedig bejelentették, hogy védettségi igazolásra van szüksége szombattól Szerbiában azoknak, akik 22 óra után szeretnének a vendéglátó- és szórakozóhelyek beltéri részében tartózkodni. Az intézkedést a bejelentések szerint nagyon szigorúan ellenőrzik majd.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 7696-tal 1 085 728-ra emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában