Több mint 160 illegális migránst kaptak el

2021.10.04. 09:00

Migránsközpont volt a hétvégén Öttömös

Több mint 160 illegális migránst és két embercsempészt kaptak el a rendőrök péntek estétől vasárnap kora délutánig Csongrád-Csanád megyében. A megyei rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az egyik embercsempészt Öttömösnél fogták el.

S. Z.

Mozgalmas volt a hétvége a szerb–magyar határszakaszon. Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A szerb férfi szombaton kora délután egy olasz rendszámú kisteherautóba vett fel 19 migránst. Amikor észrevette a katonákat, megpróbált elmenekülni, de az autótól 1,5 kilométerre a járőrök elfogták.

Mozgalmas volt a hétvége a szerb–magyar határszakaszon.
Fotó: police.hu

A 21 éves férfit előállították, és embercsempészés miatt eljárást indítottak ellene. Ezért alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója pedig tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A már említett 19 migránson kívül még 143 ember próbált illegálisan Nyugat-Európába menni Magyarországon keresztül a hétvégén, az pedig különösen érdekes, hogy szinte az összes embert Öttömösnél találták.

Tizenhatan kivételek, őket Ruzsánál kapták el tegnap délelőtt. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket a határ­kerítéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában