A nevezési díjakból gyűlt össze a pénz

2021.10.30. 19:37

Milliók gyűltek össze a felgyői jótékony koronglövő versenyből

Felgyő külterületén, a Jerring lőtéren rendezték meg az I. Országos Jótékonysági Koronglövő Versenyt, amit az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. rendezett. Összesen 2,6 millió forint gyűlt össze a részvételi díjakból, amivel 19 megyei kórház gyermekosztályát támogatják.

Munkatársunktól

Fotó: Kovács Erika

– Kivételes lehetőség előtt áll vadász- és sportlövő társadalmunk, hogy megmutassuk elkötelezettségünket a magyar egészségügy és kiváltképp a gyermekgyógyászat iránt. Ma a mások által oly sokat bírált vadelejtés nélkül, de a lőporfüst kellemes illatát mégis magunkba szívva fogunk össze egy nemes célért – mondta a megnyitón a rendezvénynek helyt adó Jerring lőtér vezetője, Jéri Tamás.

A rendezvény védnökei Kemény Dénes, háromszoros olimpiai bajnok vízilabda szövetségi kapitány és Gémes László, a megyei önkormányzat elnöke és a Csongrád-Csanád Megyei Vadászkamara elnöke voltak.

Kemény Dénes nem tudott személyesen részt venni a jótékonysági rendezvényen, szavait Jéri Tamás olvasta fel a résztvevőknek.

– Mindenkinek köszönöm a nevezést. Azzal, hogy részt vesztek a versenyen, hozzájárultok az adományhoz

– írta és megemlítette, a jótékonysági vadászatokon 2013-tól 2020-ig összesen 82 millió forint gyűlt össze, amivel a gyermekosztályok eszköz-felszerelését támogatták.

A verseny célja ezúttal nem elsősorban a győzelem volt, hanem a gyermekosztályok segítése. Fotó: Kovács Erika

Gémes László a vadászok és a sportolók nemes cél érdekében történő összefogására hívta fel a figyelmet.

– Arra is rendkívül büszke vagyok, hogy Csongrád-Csanád megye adhat otthont az első Országos Jótékonysági Koronglövő Versenynek

– emelte ki.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat ötletgazdája elmondta, a jótékonysági vadászatok 6 évig Fejér megyéhez kötődtek, majd 2019-ben a programot országos szintre emelték.

– Abban az évben alapítottuk meg az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft.-t is, ami idén közhasznúvá vált. A jótékonysági vadászatok napja minden évben december 27-e

– ismertette. Hangsúlyozta, a koronglövészet a jótékonysági vadászati rendezvények új mérföldköve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában