Negyvenmillió forintból újul meg a terasz és a kerítés

2021.10.15. 14:28

Új szakaszba lépett a mozi felújítása

Ismét közelebb kerülhet az egykori Páger mozi a teljes felújításhoz. A makói épületnek most a teraszát és a kerítését építik újjá bő 40 millió forintból. A munka már el is indult.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

A makói József Attila utcában lévő, az egykori filmszínházat és központi konyhát magában foglaló épületegyüttes felújítása 2019-ben kezdődött el. Mint megírtuk, a makói önkormányzat a Makovecz Imre nevéhez köthető Makona tervezőirodával készíttette el a néhai Kossuth-díjas építész előzetes elképzelései alapján a felújítás, átalakítás terveit. A munkára kapott is a város 300 millió forint központi támogatást a Makovecz-örökség ápolását szolgáló, központi alapból.

A munka első fázisában tetőt, ajtókat, ablakokat cseréltek, szigetelték az épületet, illetve a homlokzati vakolatok, díszítések teljes felújítását végezték el. A kivitelező a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. volt. Az a cég, amelyik a piacot, illetve a Csipkesor alsó szintjét újította fel.

Következő lépésként most a rendezvényház teraszának és kerítésének újjáépítését kezdték el a szükséges tereprendezéssel együtt.

A munkát a közbeszerzési eljárás győzteseként a Silye és Társa Kft. végezheti el 40 millió forintos költségvetéssel. Mint láttuk, a régi kerítés fémelemeit már el is bontották, az érintett járdaszakaszt szalagokkal zárták le. Ha a beruházás befejeződött, már csak a belsőépítészeti munkák maradnak hátra az épületen. Az egykori Páger mozi épület­együttese a helyi civil szervezetek és egyesületek számára is nyitott kulturális, illetve szabad­időcentrumként funkcionál majd. A régi vetítőterem helyén rendezvényterem lesz, de egy kisebb, 70-80 férőhelyes mozi kialakítását is tervezik.

A munka első fázisában tetőt, ajtókat, ablakokat cseréltek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában