SZTE Junior Akadémia

2021.11.25. 17:51

Átadták a Start ösztöndíjakat

Ünnepélyes keretek között csütörtökön átadták az SZTE Junior Akadémia START Ösztöndíjait. A rendezvényen részt vett a 12 egyetemi kar legmagasabb pontszámot elérő Start ösztöndíjasa, akik kiemelt, 100 ezer forintos egyszeri juttatásban részesültek.

Varga Lilla

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A járványhelyzet miatt nem adódott lehetőség az összes díjazottnak személyesen gratulálni, ezért kizárólag a legjobbak képviselték a mintegy 600 ösztöndíjat nyert hallgatót. Az ösztöndíjasok száma idén háromszorosára emelkedett tavalyhoz képest.

Elismeréseket adtak át a legkiválóbb hallgatóknak. Fotó: Karnok Csaba

– Az elmúlt évek arról szóltak, hogy a felső- és a közoktatás között egyre szorosabbra kellett fűzni a kapcsolatot. Az egyetem kiemelt célja ugyanis, hogy már a kezdeteknél a középiskolás diákok mellett álljon. Ezért hoztuk létre 2018-ban a Start Ösztöndíjat, amellyel azokat a fiatalokat szeretnénk jutalmazni, illetve a felsőoktatási tanulmányaik első lépéseit megkönnyíteni, akik kiválóan teljesítettek a középiskolákban. Nemcsak egy egyszeri, 40 és 100 ezer forint közötti támogatás odaítélése a cél, hanem az is, hogy ezeket a kiemelkedő hallgatókat nyomon kövessük, és a továbbiakban is támogassuk tanulmányaik során. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy évről évre növeljük az ösztöndíj lehetőségeinket az ifjúság számára – mondta Badó Attila, a Start ösztöndíjat koordináló SZTE Junior Akadémia elnöke.

Az ösztöndíjat minden tanévben azok a kiemelkedő teljesítményű hallgatók kapják, akik első helyen jelölték meg az Szegedi Tudományegyetemet a felvételi során, majd felvételt is nyertek az egyetem valamely alap- vagy mesterszakára. Az egyetem összesen 30 millió forinttal támogatja új hallgatóit. Az eseményen bejelentették: a következő tanév ösztöndíjára 2022. január 10-től pályázhatnak azok, akik szeptembertől az SZTE-n szeretnék kezdeni tanulmányaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában