Hódmezővásárhely

2021.11.24. 15:40

Bérbe adják az egykori szikáncsi iskola épületét

Bérbe adja a hódmezővásárhelyi önkormányzat Szikáncson a volt községháza és az egykori iskola épületét. Erről közgyűlési döntés is született, de a pályázati kiírást egyelőre még nem láttuk.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Üresen áll Szikáncson a Fő utca 18. szám alatt található 7650 négyzetméteres területű egykori községháza, amelyet már csak a közmunkások használnak, illetve az Ács Lajos utca 18. szám alatti 8872 négyzetméteres hajdani általános iskola épülete. Ezek között a falak között is csak esetenként zajlik az élet.

Az egykori intézmények állaga romlik, a környezetük az utóbbi években igénytelen, rendezetlen és gazos volt.

A volt iskola épületét, amelyet már közösségi házként tartanak számon a helyiek, 2007-től a helyi részönkormányzat használta. Majd 2018-ban, már Márki-Zay Péter polgármestersége idején, a hivatalosan akkor még be sem jegyzett Erzsébeti Olvasókör kapta meg a használati jogát. Az olvasókör vezetője ellen akkoriban kábítószerrel kapcsolatos ügyben rendőrségi eljárás folyt. A helyiek és Benkő Zsolt önkormányzati képviselő többször is szót emeltek a helyzet ellen.

Most úgy döntött a közgyűlés, bérbe adják az említett épületeket. Mint elhangzott, az önkormányzathoz az elmúlt időszakban a szikáncsi részönkormányzaton keresztül a szülői közösségektől több megkeresés is érkezett az ingatlanokkal kapcsolatban. A helyi gyerekek javára közösségteremtő céllal szeretnék az épületeket használatba venni. Szabadidős programokat, foglalkozásokat szerveznének.

– Magam is támogatom az épületek hasznosításának megoldását – mondta lapunknak Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a szikáncsi részönkormányzat elnöke.

– Ez év januárjában részönkormányzatunk egyik szikáncsi tagja levelet írt az önkormányzatnak, hogy a volt óvoda épületét szeretnék használni. Most november van, és csak ebben a hónapban foglalkozott a kérdéssel a települési önkormányzat – közölte a képviselő, akitől azt is megtudtuk, hogy két szikáncsi civil szervezet is érdeklődik az épületek használata iránt. A helyiek azt remélik, hogy ezen a pályázaton nem „idegenek” nyernek majd, hanem a helyiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában