Szeged

2021.11.30. 10:00

Ingyenes buszjárat indul a Heti Piacra

Négy alkalommal indul szombatonként ingyenes busz a Heti Piacra, amely az adventi időszakban hosszabb nyitvatartással várja a vásárlókat. A mintegy 150 árus portékája mellett lángos, sült kolbász és gírosz is kapható.

Munkatársunktól

20211002 Szeged Cserepes sori piac átkerült a Röszkei útra Képen: az első piacnap Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Forrás: Archív fotó

Fotó: Török János

A korábbiaktól eltérően az ad­­venti időszakban már nem 13, hanem 15 óráig lesz nyitva szombatonként a Heti Piac a Röszkei úton. Így december 4-én, 11-én és 18-án is reggel 6 órától délután 15 óráig várják a vásárlókat. Szintén újdonság december 4-től, hogy ingyenes buszjárat indul a Csillag térről, a Mars térről és a Cserepes sorról is a piacra.

A busz négy alkalommal indul el a Csillag térről, majd a Mars tér és a Cserepes sor érintésével áll meg a Röszkei úton, a piac bejáratánál. Az első járat 6.30-kor indul, majd 6.36-kor érinti a Mars teret, 6.42-kor pedig a Cserepes sort. A második járat 7.30-kor indul, a Mars teret 7.36-kor, míg a Cserepes sort 7.42-kor érinti. Harmadjára 9.00-kor indul el, a Mars téren 9.06-kor, a Cserepes soron pedig 9.12-kor áll meg. Az utolsó járat 10.30-kor indul a Csillag térről, 10.36-kor érinti a Mars teret, míg a Cserepes soron 10.42-kor veszi fel az utasokat.

Minden szombaton visszafelé is lesz járat, amely 8.15-kor, 9.45-kor és 11.30-kor indul majd a piac bejáratától, a megállók pedig ugyanazok lesznek, te­­hát a Cserepes sor, a Mars tér és a Csillag tér.

Emellett a vásárba továbbra is ki lehet jutni az 5030-as és az 5031-es számú röszkei busszal, amelyről a Széchenyi-evezőspályánál, azaz Maty-éri buszmegállónál kell leszállni. A 76-os jelzésű, Szeged-Szentmihályra tartó helyi járatos busszal is el lehet menni a piacra, a járműről a Koppány köz megállónál kell leszállni.

Azok, akik autóval szeretné­nek kilátogatni, a Röszkei úton haladva balra, az Új Élet ut­­cára kell letérjenek, vagyis a Mezőker Kft.-t és a Hambár Kft.-t jelző táblánál. Ekkor már rögtön szemben lesz a vásárlói parkoló felirat, amely ingyenes.

Mint ismert, a Heti Piac október másodikán nyílt meg Szegeden, a Hambár út 5. szám alatt, ahol minden hét szombatján mintegy 150 árus portékáiból válogathatunk, a korgó hasak ellen pedig lángost, gíroszt és sült kolbászt is kínálnak. A piacot a Tisza Expo Zrt. működteti, amelynek ügyvezetője, Bitó Klára lapunknak koráb- ban elmondta, hogy bár az áru- sok legtöbbje az év elején be­­zárt Cserepes sori piacon áru­­sított korábban, de a Heti Piac nem a Cserepes sori piac utódja, hanem egy teljesen új kezdeményezés.

Érdemes követni a Heti Pi­­ac – Szeged nevű internetes közösségi oldalt is, ahol a szervezők folyamatosan friss, naprakész információkat tesznek közzé a vásárral kapcsolatban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában