csaknem 5 ezer felhasználói helyet fedtek le

2021.11.23. 15:25

Internetturbózás a kisteleki járásban

Az ópusztaszeri faluházban tartotta projektzáróját a Berotel Networks Kft., amely 3 nyertes pályázattal valósított meg internet-fejlesztést a kisteleki és a hevesi járásban, előbbiben 319,53, utóbbiban 534,67 millió forintból.

Imre Péter

A projektzárás „virtuális” szalagátvágása, Czabula József Attila és Nagy Sándor. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Újgenerációs NGA felhordó hálózat, vagyis internet-fejlesztést hajtottunk végre a kisteleki járás 6 és a hevesi járás 17 településén, a harmadik pályázatból a Csongrád-Csanád megyei járásban lévő tanyavilágot is bekötöttük hálózatba – mondta Czabula József Attila, a Berotel Kft. ügyvezető-tulajdonosa. A kisteleki járásban csaknem 5 ezer felhasználói helyet fedtek el, ezek egyharmada a tanyavilágban van, míg a hevesiben több mint 5 ezret, és a települések központjaiban hotspotokat, vagyis vezeték nélküli (WiFi) internet-hozzáférési pontokat alakítottak ki.

A projektzárás „virtuális” szalagátvágása, Czabula József Attila és Nagy Sándor. Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István

– Az optikai üvegszálas hálózat teljesítménye ezer megás, vagyis gigabit per secundumos lett, a vállalt legalább 30 megabites sávszélességgel szemben – emelte ki.

Nagy Sándor, Kistelek polgármestere arról is szólt, hogy a rendezvényen szintén megjelent ópusztaszeri kollégájával, Makra Józseffel mindketten tanyán élnek, így ezt a lehetőséget nagyra értékelik.

– A beruházás lefedte térségünket, és ez a gazdaságfejlesztést is serkenti, hiszen azzal, ha Kistelekre vagy járásunk bármelyik helységébe települnek cégek, infokommunikációs szempontból semmilyen hátrány nem éri a vállalkozásokat – mondta Nagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában