Helyi közélet

2021.11.16. 14:06

Képzik a munkavállalókat, növekszik a termelékenység

K. A. R.

Fotó: Karnok Csaba

– Az elmúlt 11-12 év volt a mögöttünk álló 100 év legnagyobb növekedési periódusa a magyar gazdaságnak, a vállalatok munkahelyeket őriztek meg és 1 millió újat teremtettek, velük közösen a 2010-es évtizedet megnyertük. Szeretnénk a 2020-as évtizedet is megnyerni, ennek a legfontosabb eszköze az alkalmazkodóképesség, vagyis a folyamatosan fejlődő technológiák elsajátítása, alkalmazása – mondta el György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedden Szegeden.

Fotó: Karnok Csaba

Hangsúlyozta, éppen ezért olyan felnőttképzési rendszert hoztak most létre, amely lehetőséget biztosít a munkáltatóknak arra, hogy felkészítsék alkalmazottaikat a változásokra.

A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésen keresztül címmel indítottak programot, amelyről a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalban tájékoztatták a munkáltatókat, hivatalokat.

Fotó: Karnok Csaba

– A kormány által támogatott szakmai programban kiemelt partnerként veszünk részt a megyei kormányhivatalokkal közösen. A cél az, hogy minél több munkavállaló részesüljön olyan képzésben, kompetenciafejlesztésben, amellyel a vállalatok termelékenysége növekszik, így a gazdaság tovább erősödhet – számolt be Juhász Tünde kormánymegbízott.

Hozzátette, a munkáltatók képzési igényeit a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal fogadja az ország minden részéről, a cégeknek 2025 decemberéig van lehetőségük jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában