Újra csokit gyűjtenek

2021.11.29. 15:30

Kórházakban fekvő gyerekek karácsonyát tennék szebbé csokiadományokkal

A hétvégéig 33 táblát adtak le nála, amit december 17-ig tehetnek még meg az adományozni szándékozók a gyűjtőpontokon.

Munkatársunktól

Fotó: Imre Péter

– Azért csatlakoztam a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorainak fel­hívásához, a karácsonyi csoki­gyűjtéshez, mert igyekszem részt venni a jótékonysági akciók­ban

– mondta a 31 éves Nagy Péter, a szeged-szentmihályi Masni cukrászda tulajdonosa. A hétvégéig 33 táblát adtak le nála, amit december 17-ig tehetnek még meg az adományozni szándékozók a gyűjtőpontokon.

Nagy Péter mutat pár táblát a már összegyűlt csokoládékból. Fotó: Imre Péter

Boldogságot hozó csokicsomagokkal a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai a korábbi évekhez hasonlóan idén is szebbé szeretnék tenni az ünnepet a kórházakban fekvő gyerekeknek. Tavaly több mint 10 ezer tábla gyűlt össze – olvasható a www.karitacio.hu oldalon, ahol a gyűjtőpontok listája is megtalálható –, és varázsolták ezzel, a még karácsony előtt kézbesített édes csomagokkal örömtelibbé a kórházakban gyógyuló gyermekek és a rászoruló családok ünnepét. A gyerekek egészsége érdekében azt kérik, hogy csak olyan édességet adományozzanak, amely legalább 3 hónapos szavatossággal rendelkezik.

– Engem az is motivált, hogy velem is megesett 17 évesen, hogy a születésnapomat betegen kórházban töltöttem, és nagyon jólesett, amikor a nővérkék csokoládéval leptek meg. Valóban gyógyító hatású az ilyen figyelmesség. Szeretném, ha minél több olyan gyerek élné át ezt, aki az ünnepekre nem tud hazamenni – közölte Nagy Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában