Több mint háromszáz eszközt vásároltak

2021.11.08. 16:28

Modern laptopokkal segíti oktatói munkáját a HSZC

Összesen 330 laptopot ad pedagógusainak a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. Így segítik megyeszerte a tanárok otthoni felkészülését.  

T. Sz.

– A digitális kompetencia fejlesztése folyamatos kihívás mind az oktatóknak, mind a diákoknak. Az elmúlt másfél év alatt ez bebizonyosodott. A korszerű módszertani ismeretszerzést továbbképzésekkel eddig is segítették, a tanárok otthoni felkészülését szeretnék az átadott laptopokkal támogatni. Összesen 150 millió forintért vásároltak mintegy 330 eszközt a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum valamennyi oktatójának Csongrád-Csanád megyében – mondta el Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója lapunknak a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskolában a hétfői átadás alkalmával.

A pedagógusok egy-egy DELL Latitude 5520 típusú gépet kaptak személyesen Hegedűs Zoltán kancellártól és a főigazgatótól. Hétfőn a vásárhelyi középiskolák tanárai vehették át az új laptopokat, a következő két napban a makói, szentesi és csongrádi intézmények pedagógusai kapják kézhez az új eszközöket. Hegedűs Zoltán elmondta, a laptopokat megtakarításból, illetve a felnőttképzés plusz bevételeiből finanszírozták.

Az otthoni felkészülést segítik a pedagógusoknak szánt laptopokkal. Fotó: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

– Bár a szakmai gyakorlatokat szigorú járványügyi keretek között tavaly is megtartották, az elméleti képzési anyagok digitális változata különösen sok feladatot adott a pedagógusoknak

– mondta el tapasztalatait lapunknak Bereczkiné Palócz Gyöngyi, a HSZC Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola cukrász oktatója. Hozzátette, úgy véli, megfelelő minőségű és mennyiségű tudásra tettek szert diákjaik a digitális tanrendben is.

A tanulók érezték a helyzet súlyát, tudták, hogy maguk ellen dolgoznak a mulasztásokkal. Eredményeik jól mutatják, hogy közösen igyekeztek áthidalni a sajátos helyzetet, és végül mindenki sikeres szakmunkás vizsgával zárta az elmúlt tanévet. Az oktató szerint a jelenléti oktatás visszatérésével is folyamatosan aktualizálják, fejlesztik a digitálisan elérhető tananyagokat, hiszen a naprakész tudásanyag nélkülözhetetlen.

Ezek is érdekelhetik