Csongrád

2021.11.30. 19:00

Motoron jön idén Csongrádra a Mikulás

Csongrádi fiatalok először szervezik meg a városban a Mikulás Gurulást. A motoros felvonuláson két keréken bejárják az egész várost, útközben pedig szaloncukrot osztogatnak majd a gyerekeknek.

Munkatársunktól

Ne lepődjön meg, ha motoros mikulásokat lát. Illusztráció: Lang Róbert/MW

Fotó: Lang Róbert

– Szegeden voltunk először egy ilyen felvonuláson, akkor nekünk is nagyon megtetszett az egész hangulata. Megbeszél­tük a barátaimmal, hogy csináljunk itthon is egy ilyet, hogy a csongrádi gyerekeknek is mosolyt csaljunk az arcára. Végigvonulunk a városban, sza­­loncukrot osztogatunk, és persze közben mi is jól érezzük magunkat – számolt be Mész­égető Kristóf.

Ne lepődjön meg, ha motoros mikulásokat lát. Illusztráció: Lang Róbert/MW

Mint a szervező elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, ezentúl minden évben megrendeznék a Mikulás Gurulást.

Az első alkalomra húsz-­­­­harminc, az alkalomhoz illő öl­­­tözékben megjelenő motorost várnak, de létszámtól függetlenül abban bíznak a legjobban, hogy megfelelő lesz az időjárás, és nem esik majd az eső.

A motorosok december 4-én, szombaton délután fél 4-kor találkoznak a Körös-torokban a parkolóban, majd 16 órakor in­­­­dul a menet. Aki szeretne a motoros Mikulásokkal találkozni vagy csatlakozni, az a Kö­­rös-torok, Belváros, Szent György utca, Szentháromság tér, Széchenyi út, elkerülő út, Budai Nagy Antal utca, Szőlőhegyi utca, József Attila utca, Mozi Menza útvonalat figyelje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában