Évek óta máshol rakja le a szemetét

2021.11.03. 17:32

Nincs kegyelem, bírság elé állítják a nagymágocsi szemetelőt

Lebukott egy 62 éves férfi, aki Nagymágocs határában, a Sies­ta büfénél rakta le illegálisan a szemetét. Nincs kegyelem, az orosházi lakost bíróság elé állítják.

Kovács Erika

Egy korábbi képünk a Siesta büfé környékéről. Volt ott minden. Archív fotó: Kovács Erika

A település határában, a hajdan szebb napokat látott Siesta büfé környéke az elmúlt években az illegális szemetelők „Mekkájává” vált. Hordtak oda mindent, a stílbútortól a kibelezett hűtőszekrényig, a háztartási hulladéktól a szexuális segédeszközig. Lapunk is többször beszámolt az Orosháza és Nagymágocs közötti útszakasz melletti szemétkupacról, ami mindig újratermelődött. Most lebukott az egyik szemetelő.

A Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy orosházi férfi ellen, aki Nagymágocs határában még tavasszal ajtólapokat, műanyag lökhárítót, villanybojlert, mosdókagylót, gumiabroncsot, PVC-csöveket és egyéb hulladékot rakott le. A nyomozók látóterébe egy 62 éves orosházi férfi került, akiről kiderült, hogy egy bérelt gépkocsival vitte oda a szemetet. Ellene a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt indult eljárás. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

Egy korábbi képünk a Siesta büfé környékéről. Volt ott minden. Archív fotó: Kovács Erika

– Évek óta hatalmas gondot jelent önkormányzatunknak az ominózus terület tisztán tartása

– mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere, akitől azt is megtudtuk, korábban is bukott már le ott két szemetelő. Mindketten orosháziak voltak.

– Éves szinten nagyjából 4–500 ezer forintunkba került, hogy rendet tegyünk ott. Ez településünk életében hatalmas pénz. Másra is fordíthattuk volna, például a gyermek- és szociális étkeztetésre, vagy pályázatokhoz önerőnek. Jövőre lecseréljük az egyik buszvárónkat, aminek az ára 1 millió forint. Abból a pénzből, amit az illegális hulladéklerakó rendszeres felszámolására fordítottunk, 4 év alatt már két buszvárót is kicserélhettünk volna – hangsúlyozta a polgármester, hozzátette, amióta a közútkezelő cég hozzálátott az út felújításához, nincs gond a szemeteléssel. A munkálatok miatt a tilosban járók nem férnek a területhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában