Édes anyanyelvünk döntő

2021.11.09. 19:25

A Bedős és a Kossuth Zsuzsás diák is kiemelkedően szerepelt a versenyen

A Bedő Albert-erdészeti iskola és a Kossuth Zsuzsa-szakképző egy-egy diákja is kiválóan szerepelt a közelmúltban Sátoraljaújhelyen megrendezett „Édes anyanyelvünk” versenyen.

Munkatársainktól

Szeged – 2021.11.08. Édes Anyanyelvünk verseny eredménye a SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképzõ Iskolában. Képen: Fejes Edit tanárnõ, Szekeres Anasztázia tanuló és Mikó Anna tanárnõ. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Hétfő délután adta át Andrésiné Ambrus Ildikó, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója a 11. osztályos Varga Fruzsina elismerését, aki első helyezett lett az „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny megyei döntőjén is, sikerrel szerepelt a megmérettetés Sátoraljaújhelyen megrendezett országos, Kárpát-medencei döntőjén.

– Nem is gondoltam volna, hogy első leszek, nem éreztem olyan jónak magam

mondta a fülöpszállási Fruzsina. Egyik felkészítő tanára, Farkas Ágota azt mondta, közel két év online oktatás után arra törekedett, hogy a diákoknak legyen valamilyen maradandó élményük, ilyen volt ez a verseny is.

– Próbáltam benne erősíteni, hogy semmi művészkedés, primadonnáskodás nem kell

mesélte.

Másik tanára, Prokes Jóvér Anikó hozzátette, Fruzsina Tudományos Diákköri Konferencia-dolgozatra készül, amit már kedvenc témaköréből, a növényekből, a Bedő tanulmányi erdejéből ír, és abban bíznak, ebben is kamatoztathatja majd a nyelvhasználati versenyen szerzett tapasztalatait.

Oklevéllel és emlékplakettel díjazták Szekeres Anasztáziát, az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola 11. A osztályos tanulóját. A verseny országos döntőjén kiemelkedő eredményt ért el a fiatal diák. A többnapos versenyen szóbeli és írásbeli vizsgán adtak számot anyanyelvi tudásukról a diákok.

Szekeres Anasztázia. Fotó: Karnok Csaba

– Itthon maradás, vagy külföldre költözés, erről a témáról fejtettem ki a véleményemet. Az én álláspontom az volt, hogy miért érdemes Magyarországon maradni. Szociális gondozó szeretnék lenni, ugyanis azt tapasztalom, hogy az időseket sok esetben elhanyagolják a családtagok – foglalta össze Anasztázia.

A felkészítésben segítették Fejes Edit és Mikó Anna tanárnők, akik elmondták, hogy már a házi és megyei versenyeken is megmutatkozott Anasztázia tehetsége.

– A célirányos felkészítés során a korábban megtanult nyelvtani alapokra hagyatkoztunk és korábbi feladatlapokat oldottunk meg

– tette hozzá Fejes Edit.

– Ritka az ilyen tanulóm, büszke vagyok rá

hangsúlyozta Mikó Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában