Részletek a vásárhelyi édesanya eltűnéséről

2021.12.03. 08:30

Azért tette, hogy felhívja a családja figyelmét: bajban van

Mohácson, egy áruház előtt parkoló autóban találtak rá a hétfő óta országosan keresett, Hódmezővásárhelyről eltűnt ötgyermekes családanyára.

Bors

Forrás: Pixabay

A kényszerbetegségben szenvedő Erikát beszállították a pszichiátriára, és vélhetően egy darabig még ott is tartják, ugyanis a családjának írt búcsúlevelében öngyilkossági szándékokra utalt.

Hétfő óta keresték szerettei a Hódmezővásárhelyről eltűnt R. Erikát. Az ötgyermekes édesanya aznap távozott otthonról, de mivel ijesztő búcsúlevelet is hátrahagyott, a rendőrség a családja bejelentése után azonnal keresni kezdte a kényszerbetegségben, OCD-ben szenvedő asszonyt. Erika egyszerűen irtózott attól, ha idegenek léptek az otthonába, és a saját gyermekeit is arra kötelezte, hogy ha hazaértek, a lehető leghamarabb vonuljanak a fürdőszobába. Állapota miatt gyógyszereket kellett szednie. Erika valószínűleg egy családi konfliktust követően úgy döntött, hogy autóba ül és messzire megy. A nő egy hosszabb levélben kifejtette, hogy régóta nem volt boldog, és arra kéri a párját, hogy vigyázzon a családra. Öt gyermekét egyenként megszólítva meghagyta, hogy mindig velük lesz, és hisz benne, hogy sokra viszik majd. Szüleit ugyanebben az írásban arra utasította, hogy ne legyenek ott a búcsúztatásán – írja a Bors.

A nőt végül a rendőrök találták meg csütörtök kora este az egy mohácsi áruház parkolójában álló autójában ülve. Kórházba szállították, és a tervek szerint a szakszerűbb orvosi ellátás érdekében hamarosan átviszik egy szegedi gyógyintézménybe. Az egyik testvére és a párja már beszélhetett is vele telefonon.

– Mivel Erika engem adott meg a Facebookon a profilja hagyatéki képviselőjének, felmerült a nyomozókban, hogy mivel közel állunk egymáshoz, sokat tudhatok róla.

– Elmondtam a rendőröknek, hogy a testvéremet szép emlékek kötik Mohácshoz, hiszen amikor a legnagyobb gyermeke, a 15 éves Réka még kisbaba volt, ott jártak egy vendéglőben. Onnan Pécs fel indultak tovább, ezért felmerült, hogy ezúttal is ezeken a környékeken bujkálhat – mondta Mariann.

– Az édesapám és az egyik húgom csütörtök hajnalban Erika képével együtt elindultak, hogy a környékbeli városokban járókelőktől kérjenek segítséget, hátha látta valaki – magyarázta az aggódó testvér.

Erikát az egyenruhások először bevitték a kapitányságra, de mivel nem volt kihallgatható állapotban (a kérdésekre zavarosan vagy egyáltalán nem válaszolt) mentőket hívtak hozzá.

 

– A kórházból az egyik doktornő hívott fel Erika telefonjáról, és megengedte, hogy röviden beszéljünk. A testvérem elmondta, az egészet azért tette, hogy lássuk, mekkora bajban van. Szeretett volna hazajönni, hogy megölelhesse a gyerekeit, de közölték vele, hogy egy darabig még intézményi kezelésre szorul – fejezte be Mariann.

Imre, Erika két legkisebb gyermekének édesapja szerint nem tudható, hogy pontosan mi vezette tettére a családanyát.

– Fogalmam sincs, pontosan mit csinált majdnem három napig. Nagyon maga alatt van, és senkit nem szeretne elveszíteni. Én biztosan kitartok mellette – szögezte le Imi. Felmerült a kérdés, hogy a mindössze 9 hónapos Zénó hogy viseli édesanyja hiányát.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy már korábban átszoktattuk az anyatejről a tápszerre, hiszen Erika gyógyszerei miatt nem javasolták a természetes táplálást – fejezte be a családapa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában