Mindszent

2021.12.27. 15:48

Fejlesztésekkel indul 2022

Új bölcsőde, útfelújítás, víztorony, energetikai beruházások mellett további feladatok is várnak Mindszentre a következő esztendőben. Nehéz, de ígéretes évet zárnak hamarosan.

T. Sz.

A folytatódó járványhelyzet mi­­att ismét nehéz évet zár Mindszent, ám Zsótér Károly Sándor polgármester szerint a 2021-es fejlesztésekre méltán lehetnek büszkék. Lezárultak idén olyan korábban megkezdett feladatok, mint az árvízvédelmi töltés magasítása, a szivattyútelep rekonstrukciója, a Baksot Mindszenttel összekötő közút felújítása, a komp folyamatos karbantartása, a strand egy teljesen új szemléletű, turisztikai megújítása. 

 

Hamarosan hasz­­nálatba veszik az új ipari csarnokot is. Az Egészségház részben lakossági támogatással szépülhetett meg, a templom rekonstruk­cióját szintén el­kötelezett támogatók segítették. 

 

 

Lezárult a víztorony kö­­rüli dilemma: a statikai szak­vélemények szerint sajnos ment­­hetetlen a település emblematikus épülete, így 110 millió forint támogatással 2022 végéig készülhet el az azt helyettesí­­tő acélvázas szerkezetű építmény. 

 

Jelenleg a te­lekommunikációs szolgáltatókkal egyeztetnek, hiszen ide­­iglenes helyet kell ta­­lálniuk a víztorony tetején lé­­vő antennáknak. Emellett a következő év egyik hatalmas feladata a bölcsőde létesítése, tavasszal már bontják a régi gazdasági épületet a városházával szembeni területen. Több mint százmilliós kormányzati támogatással felújítják az úthálózatot, az eddigi kátyúzás helyett megerősített alappal újraburkolják a városrészek kritikus szakaszait. 

 

 

A Mindszent jövőjét meghatározó fő fejlesztési irányokra, pályázati lehetőségekre is kon­centrál a következő esztendő­ben a helyi városvezetés. Mint azt Zsótér Károly Sándor el­mondta: egyebek mellett a te­lepülés kerékpárút-hálózatát szeretnék fejleszteni, a település központjából a nagyrévig vezető 1,8 kilométer hosszan, illetve a piactértől Szentes felé építenének új szakaszokat. Az óvoda épületének felújítása szintén előkészítési fázisában tart, terveik szerint január első napjai­ban már beadják a szükséges pályázati dokumentumokat. Az év első negyedévére várják a döntést. A helyi művelődési központ energetikai felújítása, a Dózsa-telepi városrész csapadékvíz-elvezetése szintén fontos feladat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában