A napokban megkezdődött a bordányi ravatalozó felújítása.

2021.12.06. 15:42

Teljesen felújítják a bordányi ravatalozót

Az önkormányzat sikeresen pályázott a Magyar falu programban az épület reno­válására.

Arany T. János

Fotó: Kuklis István

Elsősorban a vizesblokk felújítását és téliesítését szerették volna megoldani, ami együtt jár a nyílás­zárók cseréjével, illetve a fűtés korszerűsítésével is, amihez a támogatásnak köszönhetően most forrás érkezik.

A felújítás során az épület összes nyílászárója külső festést kap, valamint a korábban a forráshiány miatt elmaradt verébdeszkákat is új fedőréteggel látják el, továbbá új padló és csempeburkolat készül. A fém bejárati ajtók helyett korszerű, hőszigetelt ajtókat építenek be. Ugyancsak cserélik az ablakokat és a belső nyílászárókat is.

Forrás: Kuklis István

A vizesblokk belső falai új festést kapnak, és a megmaradó ablakok festése is megtörténik. Jó hír, hogy új szanitereket, fajanszokat, szappanadagolókat, kéztörlő-adagolókat és vécépapírtartókat is beszerelnek majd. A belső terekben mozgásérzékelős lámpákat szerelnek fel, és vizes­blokkonként beépítenek majd egy egy kilowatt teljesítményű termosztáttal ellátott fűtőtestet is.

A munkálatokat a napokban kezdte meg a kivitelező, és várhatóan két héten belül elkészülnek vele. A bordányi temető és ravatalozó folyamatosan fejlődik, tavaly például a meglévő urnafalak mellé mindkét irányban újabbakat építtettek. Ezt a beruházást az önkormányzat annak idején önerőből valósította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában