Csongrád

2021.12.01. 16:28

Pápai áldás van Gali Ida életén

Nem mindenkivel esik meg, hogy a katolikus egyház feje küld neki üdvözletet születésnapjára. Gali Idával mégis megtörtént, a csongrádi gyermekorvos pápai áldásban részesült.

Munkatársunktól

Dr. Gali Ida csonrádi gyermekorvos és a pápai áldás. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

– Idén töltöttem be a hetvenet, és egy kis ünnepséget szerveztünk, de a Covid közbeszólt. Az egyik meghívottunk régi ba­­rátom, Pintér Gábor püspök úr volt, aki az elmaradt születésnap miatt ezzel a hatalmas meglepetéssel kárpótolt – számolt be Gali Ida.

Ahhoz, hogy pápai áldásban részesüljön, az is szükséges volt, hogy a püspök bemutassa pályáját, hitelességét, szakmai és a betegek általi elismertségét, tiszteletét. A gyermekorvos 1980 óta dolgozik Csongrádon, nem ritka, hogy már egy család három generációja is megfordult a rendelőjében. Mint elmondta, a betegeknek az egyszerűség, az őszinteség és a bizalom a leg­fontosabb, úgy látja, ezzel érdemelte ki páciensei szeretetét.

– A pápai áldás akkora ke­­gyelem volt számomra, hogy örömkönnyek potyogtak a szememből. Azt nem is lehet el­­mondani, amit éreztem, azt csak átélni lehet. Nagyon ne­­héz évem volt, a Covid miatt kórház­­ba kerültem, augusztus óta pedig négy műtétem volt, de úgy érzem, a rossz mellett jutott jó is, az egyensúly mindig megvolt. Hívő ember vagyok, a Jóisten szeretete és segítsége mellett sosem volt bennem félelem. A pályámon is segített az istenhit: azt vallom, hogy először a lelket kell gyógyítani. Ha azt nem oldjuk meg, a testi baj sem fog meg­gyógyulni – összegzett Gali Ida.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában