Apátfalva

2022.01.13. 15:00

Beteg kislányért gyűlnek a kupakok

Sz.I.

Forrás: Huszár Gábor/illusztráció

Apátfalván, mint annak idején beszámoltunk róla, a múlt év nyarán kupakgyűjtő fémszívet állítottak fel. Most egy helybeli, 2 és fél esztendős kislány gyógyulását támogathatja, aki ebbe műanyag kupakot dob, az ifiklub pedig külön is segít. 

A fémszívet egy helybeli, civilben hegesztőként dolgozó 3 gyerekes édesapa, Nagy Róbert készítette kollégáival együtt, mintegy kétheti munkával. Hasonló már Makón, sőt jó néhány Makó környéki faluban is van. Ezt végül a helyi művelődési ház előtt állították fel kettős céllal: egyrészt, hogy környezettudatossá nevelje a gyerekeket, másrészt, hogy időről időre támogatni tudjanak vele valamilyen jótékony célt. Első alkalommal egy Szegeden élő, de apátfalvi gyökerekkel is rendelkező beteg kisfiú családját igyekeztek vele segíteni. 

Most új gyűjtés indult. 

Mint a polgármesteri hivatalban megtudtuk, a leadott kupakokért kapott pénzt a 2 és fél éves Pénzes Annabella családjának fogják átutalni. A kislánynál rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak, jelenleg folyik a gyógykezelése – a pénz többek között azt a célt szolgálja, hogy szülei elő tudják teremteni az emiatt felmerülő útiköltséget, illetve meg tudják vásárolni a szükséges gyógyszereket. Az önkormányzat fogja elszállítani és leadni a kupakokat, majd a családnak elutalni a kapott összeget. 

A kupakgyűjtés mellett a helyi ifjúsági klub február 5-én jótékonysági farsangot szervez Annabella további támogatása érdekében. A rendezvény programja még nem állt össze, de Antal Eszter klubvezető azt mondta, volt már hasonló délutánjuk, és akkor tekintélyes összeggel járultak hozzá a szórakozó fiatalok egy nemes ügyhöz. 

 

A fémszívet egy helybeli, civilben hegesztőként dolgozó 3 gyerekes édesapa, Nagy Róbert készítette kollégáival együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában