Hódmezővásárhely

2022.01.06. 13:13

Évindító falmászó versenyt rendeznek

A helyi falmászó közösség évindításaként első háziversenyét rendezi meg a Hód Bouldering Falmászó Szakosztály csapata január 8-án, szombaton 16 órától a Serház tér 2. szám alatti edzőteremben. Az Alföldi Szabadidő Egyesület működteti a nyolcmillió forintból kialakított, már új eszközökkel is felszerelt helyet. A sport ezen műfaja igen hasznos tevékenység: javítja és fejleszti az általános erőnlétet, a fogás erejét, a flexibilitást, az egyensúlyt, a kitartást, a logikát, az útkeresést és a térérzéket. A gyerekedzéseket hétfőn, szerdán és pénteken tartják, 17 és 18 óra 30 perc között. Rögtön utánuk, este fél héttől egészen nyolcig a felnőtteké a terep. 

Mint azt Bereczky Bence, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, jelenleg nagyjából húsz felnőtt és öt-hat gyerek jár hozzájuk rendszeresen edzeni. A teremben egyébként hatan mászhatnak egyszerre, erőnléti edzéshez tíz főnek kényelmes. 

A szombati versenyre négy kategóriát hirdetnek: boulderverseny, campus board kezdő, haladó, illetve profi. 

Korcsoportok szerint: 12 év alatti gyerek, 12 és 14 év közötti serdülő kategória, 14-től 18 éves korig az ifi, 18 éves kor felett pedig a felnőtteket várják. A versenyzőket egy boulderpálya és háromféle campus board várja. Előbbin indulóknak a zónák elérése a cél, a teljesítés ideje a mérvadó. A további versenyszámoknál nincs időkorlát, a fogásszámok számítanak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában