Helyi közélet

2022.01.11. 07:26

Menetrend készült kéményseprőknek

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve elkészítette és elérhetővé tette az idei évi társasházi sormunkatervét, amely megyékre lebontva tartalmazza az ellenőrzések ütemezését – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

K. A. R.

Forrás: Hüvösi Csaba

Eszerint megyénkben Algyőn, Deszken, Mindszenten és Mórahalmon március 1. és április 29., Csongrádon és Szentesen január 10. és augusztus 31., Hódmezővásárhelyen január 10. és szeptember 30., Makón március 1. és június 30., míg Szegeden január 10. és október 31. között végzik el a munkát. 

A katasztrófavédelem kéményseprői a fővárosban és 17 megye összesen 2 ezer 708 településén látják el a kéményellenőrzési és tisztítási tevékenységet a lakosság körében. 

A főigazgatóság beszámolója szerint a tervezés napra pontos, a település nagyságától függően pár naptól akár több hónapig tartó idősávot is megad. 

A szilárd tüzelésű berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők esetében évente, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek esetén kétévente ellenőriznek, a kémények teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata pedig négyévente kötelező. 

Az egylakásos ingatlanokba – családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok – nem megy kérés nélkül a kéményseprő, a kéményellenőrzés időpontját a lakásban élők választhatják meg. A magánszemélyek idén is a 1818-as számon igényelhetik a szolgáltatást, valamint online is megrendelhetik azt a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ugyfelszolgalat oldalon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában