Egyre sportosabb a település

2022.01.13. 16:00

Rengeteget fejlődött 2021-ben Domaszék

Önerős útfelújítások, folyamatban lévő és átadott sportberuházások, új wifipontok vitték előre az elmúlt évben Domaszéket, ahol a járvány ellenére látványos és nagy médiavisszhangot kiváltó adventi programmal is előálltak.

Kovács András

Forrás: Török János/archív fotó

Az év első felében ezerkétszáz méteren újultak meg a belterületi utcák Domaszéken. A Duna, a Rózsa Ferenc, az Úttörő és a Tisza utca teljes hosszában, míg a Tömörkény és a Szőlő utca részben kapott szilárd útburkolatot. A fejlesztés jelentős részben önkormányzati cégek kivitelezésében történt, a Domatisz Kft. és a Domadrón Szociális Szövetkezet munkatársai, gépparkja végezték el az útalapkészítést. Ez jelentősen hozzájárult a ráfordítás csökkentéséhez. 

– Fontos segítség volt a lakossági hozzájárulás az útépítéshez, munkagépek biztosítása vagy személyes részvétel formájában, így a 49 milliós beruházás 13 millióval kevesebbe került az önkormányzatnak – hangsúlyozta lapunknak Sziráki Krisztián. A polgármester hozzátette, az önkormányzat célja az ideális, komfortos lakókörnyezet megteremtése, illetve a korszerű infrastruktúra biztosítása. 

Épül a judoterem, megkezdődött a sportcsarnok öltözők feletti tetőszerkezetének felújítása, tavasszal pedig hozzáfognak a Sárkány közösségi ház korszerűsítéséhez is. A település kül- és belterületén új, szabadon elérhető wifipontokat alakítottak ki, ezeket már be is üzemelték. 

Ahogy felavatták a vadonatúj pumptrack bringapályát is, amelyet gyorsan birtokba vett a település apraja, nagyja. 

– Domaszék egy fiatalos település, nagyon kellenek az ilyen innovációk – mondta a Délmagyarországnak Sziráki Krisztián. A polgármester hozzátette, a bringapálya jól harmonizál azokkal a már megvalósult fejlesztésekkel és további tervekkel, amelyek a kerékpárosokra alapoznak. Példaként említette az 1,1 kilométer hosszúságban megépült belterületi kerékpárutat, valamint az M5-ös autópálya felett tervezett kerékpáros-átvezetést. 

A koronavírus-járvány ellenére mozgalmas, meglepetésekben gazdag, változatos adventi vasárnapokat tudhat maga mögött Domaszék, ahová a Mikulás motoron érkezett, hét országra szóló traktoros felvonulást rendeztek – az ötletesen feldíszített és kivilágított gépek hosszú kilométereken keresztül rótták a falu utcáit –, valamint szalmalabirintust építettek. 

 

A település kül- és belterületén új, szabadon elérhető wifipontokat alakí­tottak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában