A hideg nem akadály, akad tennivaló

2022.01.27. 13:31

Télen is van munka bőven a füvészkertben

„Gyakran teszik fel a kérdést, hogy télen mit lehet csinálni a Füvészkertben?” – írja Facebook oldalán az intézmény.

delmagyar.hu

Forrás: SZTE Füvészkert Facebook oldala

Számos feladatot lehetne felsorolni a favágástól kezdve az üvegházak gondozásán át az irodai papírmunkák és az éves programok, kiadványok megtervezésig. – írja az SZTE Füvészkert közösségi oldalán.

A trópusi üvegház tavának kitakarítása egy tipikusan télen végzendő munka.

Nem kis feladat: első lépésben a tóban élő halakat kell áttelepíteni, ezt követően a tó vizét kell kiszivattyúzni, majd a tóban élő vízi növények, a díszítésként szolgáló nagyobb kövek és dekorációs faanyagok kiszedése történik. A tó alján szétterített szűrőanyag és a kavicsok kilapátolása, tisztítása, majd a mederfenék átmosása sok időt vesz igénybe. 

A tómeder szigetelésének javítási munkáit is ilyenkor kell elvégezni. Csak miután a javítási és takarítási munkák megtörténtek következhet az új, tiszta szűrőrétegek visszahelyezése a tóba. Ha mindez megvan, akkor kerül sor a vízi növények beszerzésére, azok beültetésére, és a már meglévők átültetésére, majd a tó újbóli berendezésére.

A a fentiek tükrében arról tájékoztat a füvészkert, hogy a tótakarítási munkálatok a jövő hét közepéig még biztosan elhúzódnak, tehát ezen a hétvégén a trópusi üvegház ajtói még zárva lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában