A mezei őrszolgálatot támogatják

2022.01.28. 13:52

Több pénz jut a déli határra a migrációs nyomás miatt

íA migrációs nyomás miatt kiemelt támogatást kapnak a déli határon működő mezei őrszolgálatok - közölte Nagy István agrárminiszter.

delmagyar.hu

Katonák járőröznek a déli határon.

Forrás: Rosta Tibor/Illusztráció

– A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy Magyarország schengeni külső határán jogellenesen belépők vagy azt megkísérlők száma jelentősen nőtt. A megnövekedett migrációs nyomás nem csak a rendvédelmi szervekre ró többletterheket, hanem fokozza a déli határ kötelében fekvő termőföldek védelmének igényét is. Erre tekintettel a leginkább érintett településeken a mezőőri szolgálatok megerősítése vált szükségessé - tette hozzá Nagy István. 

 

A miniszter azt is elmondta, hogy a migrációs nyomásnak kitett települési önkormányzatok számára - a mezőgazdasági termelőket, terményeik és termelő eszközeik biztonságának megteremtése érdekében - a kormány több mint 170 millió forint rendkívüli támogatásról döntött mezei őrszolgálatuk létrehozására vagy a meglévő mezei őrszolgálatuk létszámának megemelésére. A program keretében Mórahalom, Röszke, Zákányszék, Ruzsa, Öttömös, Kelebia, Tompa, Bácsalmás, Ásotthalom és Domaszék települések kapnak támogatást. Nagy István hangsúlyozta, a kormányzat elkötelezett az érintett települések biztonságának fokozása mellett – írta közleményében az Agrárminisztérium. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában