Makói Continental

2022.01.06. 19:37

Tovább segítik az elbocsátott dolgozókat

Az eredetileg meghirdetett határidőnél tovább, egészen január 17-éig kérhetnek 100 ezer forintos támogatást a makói önkormányzattól a Continental helyi üzeméből elbocsátott alkalmazottak. Eddig ötvenketten éltek a lehetőséggel.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Meghosszabbította a makói ön­­kormányzat az elbocsátott contiteches dolgozók támogatásáról szóló felhívás jelentkezési határidejét: január 17-én délután 4-ig várják mindazok jelentkezését az egyszeri 100 ezer forintos segítségért, akik 2021. július 1. után veszítették el állásukat a cégnél – jelezte közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Emlékezetes, hogy a Maros-par­­ti város képviselő-testülete még tavaly decemberben, rendkívüli ülésen döntött úgy, hogy támogatást ad a gyárból elküldött ma­­kói dolgozóknak. 

 

 

A makói üzemben most nincs munkabeszüntetés, folyik a termelés.  Archív fotó: Szabó Imre

A ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. elsősorban hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végző ma­­kói telephelye a cégcsoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja. Az üzem 26 éve működik a városban, a legnagyobb foglalkoztatónak és a legnagyobb adófizetőnek számít. Igaz, 2020-ban több mint 200 millió forint helyiadó-kiesést produkált és 2021-ben mintegy 200 munkavállalót bocsátott el. Arról is beszámoltunk, hogy a gyárban tavaly nyáron sztrájkoltak a dolgozók, miután lejárt a jogaikat rögzítő kollektív szerződés érvényessége. Újat végül hosszas egyeztetés után az év végén kötött a vezetés a szakszervezetekkel. 

 

 

A polgármester közösségi oldalán azt is közölte, hogy ed­­dig 52-en adták be támogatási kérelmüket. Jelentkezni a makói polgármesteri hivatal hatósági csoportjánál lehet ügyfélfogadási időben, telefonon a 62/511-853-as számon, vagy e-mailben a [email protected] címen. 

 

 

Az önkormányzat nem csak a volt alkalmazottakat segíti: együttműködési megállapodást kö­­tött a gyárban működő legerősebb szakszervezettel, és 4 millió forintot adott a dolgozók jogi képviseletének támogatására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában