Szegedi hírek

2022.02.17. 17:50

Borsszem a végtelenben

Különleges utazásra invitálja közönségét a szegedi Kövér Béla Bábszínház társulata soron következő bemutatójában. A Borsszem Jankó premierjét vasárnap tartják. Kiss Ágnes intézményigazgató elmondta, azért éppen erre a székely mesére esett a választásuk, mert régen mutattak be olyan előadást, amely egy klasszikus mesén alapszik.

Fotó: Kuklis István

A mai gyerekek ingerküszöbe azonban a látvány és a zene tekintetében más, jóval magasabb, mint a korábbi nemzedékek ifjúságáé, éppen ezért lehengerlő látvány- és zenei világ vár a közönségre. 

Borsszem Jankóval a végtelen univerzumban kalandozhat a közönség. Fotó: Kuklis István

A történetet Sardar Tagirovsky álmodta színpadra, az előadás szemet gyönyörködtető díszleteit és bábjait Michac Gábor tervezte, különleges zenéjét pedig Bakk-Dávid László szerezte. A produkció egyszerre invitálja közönségét utazásra a végtelen univerzumba és az emberben szintén végtelen, belső fantáziavilágba. Noha Borsszem Jankó alig nagyobb egy homokszemnél, mégis végtelen erő lakozik benne, példájából bárki bátorságot és reményt meríthet. Ahogy szerettei megmentése érdekében megküzd a sárkányokkal, úgy vívják kicsik és nagyok is harcaikat a valóságban legbelsőbb félelmeikkel. 

 

A zeneszerző elmondta, a kozmikus zörejekkel színezett dallamok révén filmszerű hangzásvilágra számíthat a közönség. Michalec Gábor pedig arról beszélt, hogy a látványvilág megalkotásakor mindenekelőtt gyermekkori emlékei vezették. Annak a rengeteg univerzumnak az emléke, amely megnyílt benne szülei és nagyszülei meséi nyomán. Ennek a sokrétűségnek és folyamatos mozgásban levésnek, változásnak a formába öntésére törekedett az alkotás során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában