Mindszent

2022.02.01. 17:51

Felújítanák a Károly Óvodát

Sikeres pályázatok mellett újabbak elbírálására vár a mindszenti önkormányzat: 200 millió forintból megújítanák az óvodai épületeket, 30 millióból fejlesztenék a tiszai strandot. 

T. Sz.

A testületi ülésen az aktuális pályázatokról tájékozódtak.  Fotó: Mindszent Város Önkormányzata

Pozitívan elbírált és nemrégiben beadott nyolc pályázatról számolt be megkeresésünkre Zsótér Károly Sándor, Mindszent polgármestere. Elsőként említve a már felépített agrár­logisztikai célú ipari csarnokot. 

 

 

Hamarosan kiválasztják a hűtő-fűtő-szellőztető rendszer kivitelezőjét. Eközben a jövő nyár végéig határidős bölcsődekivitelezésre nemsokára indítják a feltételes közbeszerzési eljárást. A polgármester szerint a rohamosan emelkedő építőanyagárak miatt elképzelhető, hogy módosítani kell a tervezett költségvetést. Egyúttal a kormányzati támogatás kiegészítésére is szükség lehet. 

Elbírálásra vár a tiszai szabadstrand újabb fejlesztését célzó beadványuk: a Kisfaludy-program célja, hogy 2030-ig az összes hazai szabad vízi strand megújuljon. A fejlesztéseknél kiemelt cél a részleges akadálymentesítés, a család- és látogatóbarát szolgáltatási infrastruktúra kialakítása, a vizesblokkok és az öltözőkabinok megújítása, a vízbe jutás feltételeinek javítása. A pályázható összeg 30 millió forint. 

 

 

Kiemelt beruházás a Mindszentet és Szegvárt összekötő kerékpárút építése. Összesen 1,3 milliárd forintból épül meg a két települést összekötő kerékpárút, illetve a városközponttól a kompkikötőig tartó szakasz. Hasonlóan fontosnak nevezte a polgármester a közutak megújítását: a legrosszabb állapotú utcák közül hatot teljesen újraburkolnak összesen 11 ezer négyzetméteren. Érintett például a Móricz Zsigmond, az Akácfa, a Szent László és a Kodály Zoltán utca is. További kilencben, köztük az Ady Endre, Budai Nagy Antal, Észak utcában javítanak a jelenlegi állapoton. 

 

 

Egy további pályázaton a helyi óvoda felújításához remélnek anyagi segítséget: a Károly Óvoda Szabadság téri épületének energetikai fejlesztésére 200 milliót költene a város. Cserélnék a külső nyílászárókat, javítanák a tetőszerkezetet, korszerűsítenék a fűtést, a csatornát, a vizesblokkot, illetve egyebek mellett napelemet is kapna az intézmény. A Móricz Zsigmond utcai tagintézményben 9 és fél millióból a konyhát újítanák fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában