Helyi közélet

2022.02.15. 15:49

Felújítják Makón a Csipkesort

Folytatódik a makói főtér meghatározó épületegyüttesének, a Csipkesornak a felújítása. Aki arra jár, láthatja, hogy az épületegyüttes Szegedi utca felőli végét lezáró tömb alsó szintjének homlokzatán dolgoznak a szakemberek, most verik le a régi, apró szemű, fehér csemperéteget.

A Csipkesor Szegedi utca felőli végén folyik a munka.  Fotó: Szabó Imre

Korábban megírtuk, a beruházásról azt követően született döntés, hogy Farkas Éva Erzsébet polgármester egy tavaly nyári lakossági fogadóórán találkozott az ottani üzlethelyiségek bérlőivel. Az már akkor eldőlt, hogy a homlokzat felújítását a város állja majd, az ajtók, kirakatok cseréjének költségét viszont megosztják a bérlőkkel. Hogy mindez hogyan nézzen ki, arról a városi főépítésszel konzultáltak – ő halvány, természetes színeket javasolt, illetve egységes küllemű reklámtáblákat. 

 

Már azt is tudni lehet, hogy a város költségvetéséből 25 milliót fordít erre a célra. Emlékezetes, 2020-ban 400 millió forintból rendbe tették az alsó szint középső szakaszát. Az üzleteket korszerűsítették, a járda új burkolatot kapott, fölé terasz épült, a gyalog- és a kerékpárutat pedig jól láthatóan elválasztották egymástól, majd megszépült a zöldterület is. Később az épület­együttest a városháza felől lezáró egykori Korzó Kaszinó tetejét is rendbe hozták 28 millióból, az érintett 6 lakás lakói és az önkormányzat összefogásával. 

 

Már csak a középső rész emeletét kell felújítani. Ez viszont nem lesz egyszerű, mert ott magántulajdonú lakások vannak, és ezekre jelenleg pályázati forrás sincs. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában