Helyi közélet

2022.02.18. 13:38

Iskolanap volt a Kossuth Zsuzsában

K. A.

UNOzó diákok az iskolanapon. Fotó: Török János

Fotó: TOROK JANOS

A Magyar Ápolók Napja alkalmából tartott megemlékezéssel kezdődött pénteken az iskolanap az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában. A fő programok közül az egyik kiemelt az AIDS-vetélkedő volt, ezen osztályonként három diák vett részt. Mint Némethné Ida tanárnőtől megtudtuk, ezt eredetileg december elsején, az AIDS világnapján rendezték volna, de a járvány nem engedte. A szponzoroknak köszönhetően minden résztvevőnek tudtak ajándékot adni – a jobb helyen végzettek nagyobb csomagot kaptak.

Speciális bowling az iskola udvarán. Fotó: Török János

Forrás: TOROK JANOS

Volt játékos sportvetélkedő a tornacsarnokban, majd ez a jó időnek köszönhetően kiköltözött az iskolaudvarba. Ottjártunkkor éppen bowlingoztak a tanulók, a bábuk csapvízzel töltött kiürült ásványvizes palackok voltak. Ez is az újrahasznosítás egyik formája és viszonylag tartósnak is bizonyultak az alkalmi bábuk, ottjártunkkor legalábbis egyik sem szakadt vagy tört, pedig erősen gurították a labdát a 9./A osztály diákjai.

Az aulában négy vidám tanuló unózott, ez is része volt az iskolai programnak és látszott rajtuk, hogy tétre játszanak. Egy asztallal arrébb egy rendőrségi stand a program alatt végig várta az érdeklődő diákokat. A 2022-ben induló rendőrjárőr képzéseikről adtak tájékoztatást – a szórólap szerint a szeptemberben kezdődőre július végéig lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában