Makó

2022.02.09. 10:11

Makói büdzsé: stabilitás és fejlesztés

- Pályázatok nélkül 5,7 milliárd, pályázatokkal együtt pedig 16,5 milliárd forintból gazdálkodik az idei évben Makó – hangzott el a szerdai képviselő-testületi ülésen a legfontosabb napirendi pont, a költségvetés-tervezet megtárgyalásakor.

Munkatársunktól

Fotó: Szabó Imre

Elfogadta az idei költségvetést szerdai ülésén a makói képviselő-testület. Mucsi Tamás (DK), miután javaslatai nem arattak sikert, viharosan távozott az ülésteremből.

– Pályázatok nélkül 5,7 milliárd, pályázatokkal együtt pedig 16,5 milliárd forintból gazdálkodik az idei évben Makó – hangzott el a szerdai képviselő-testületi ülésen a legfontosabb napirendi pont, a költségvetés-tervezet megtárgyalásakor.

 

Farkas Éva Erzsébet polgármester azt mondta, a büdzsé két lábbal a jelenben áll, de választ ad a jövő kihívásaira is. Az elmúlt évek járványos időszaka azt a tanulságot hozta, hogy stabilitásra kell törekedni, s közben felelősségteljesen fejleszteni. Hangsúlyozta: amellett, hogy biztonsági tartalékok állnak rendelkezésre a járványhelyzet esetleges romlása esetére, megvan a pénz a megkezdett fejlesztések folytatására, így például a járdaprogramra is. 

 

Hosszasan sorolta a tervezett beruházásokat a Petőfi park felújításától a kalandpark fejlesztésén át az épületek rendbetételéig. Hozzátette, a központi intézkedéseknek köszönhetően idén mindenki léphet egyet előre, hiszen nőnek a bérek, a nyugdíjak, a támogatások – ezt kiegészítve helyben is több támogatást kapnak a családok, a fiatalok, az idősek és a civil szervezetek.

A költségvetés vitájában Gáspár Sándor (MSZP) többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy ha fejleszteni akarjuk az idegenforgalmat, bővítjük a fürdőt, akkor figyelmet kellene fordítani a Nagyér csatorna helyzetének rendezésére is, mert ha annak a bűze elér a belvárosba, az el fogja riasztani a turistákat. Farkas Éva Erzsébet jelezte, a kotrás szerepel a költségvetésben, a végleges rendezést pedig a csapadék-elvezetés rekonstrukciója keretében, az első helyen fogják megoldani. Mucsi Tamás (DK) több átcsoportosítást javasolt, ezeket azonban már a költségvetési bizottság leszavazta. Az ellenzéki képviselő ennek ellenére elmondta ezeket, majd miután személyeskedő szócsatába bocsátkozott Hadik Györggyel (Fidesz-KDNP), elhagyta az üléstermet, mondván, hogy ez egy bolhacirkusz és egy gunyoros feliratú táblát is feltartott. Hadik felhívta a figyelmét, hogy a bíróság épp mostanában bocsátotta próbára, ezért arra kérte, viselkedjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában