A környező településekről is érkeztek

2022.02.26. 13:55

Tizedszer rendezték meg az árpádhalmi disznótort – Fotók

Árpádhalmon szombaton rendezték meg a 10. Disznótoros Napot. Külhoni testvértelepüléseik, Árpád és Szaján a vírushelyzet miatt nem vettek részt a programon, de sokan érkeztek a környező településekről a hagyományőrző napra.

Munkatársunktól

- Régebben nem volt olyan ház Árpádhalmon, ahol telente ne vágtak volna le legalább egy disznót, de inkább kettőt. Ez már a múlté. Ma, az egész faluban jó ha 3-4 helyen tartanak jószágot. Azért van szükség erre a rendezvényre, hogy a mai fiatalok lássák, milyenek is voltak a régi disznóvágások, milyen volt az igazi falusi élet – mondta Vágó Miklós, Árpádhalom polgármestere, akitől megtudtuk, a rendezvény előtt levágtak egy 260 kilós disznót, azt feldolgozták, hogy időre, reggelire és ebédre meglegyen az ennivaló. Szombaton is vágtak egyet, aminek feldolgozását megnézhette bárki.

Reggelire hagymás vért, Marshall májat kínáltak. Közben sütötték a hurkát, kolbászt, karajt, oldalast. A toros káposzta pedig 3 bográcsban főtt.

A kulináris élvezetek után délután kulturális programok vártak a disznóvágás résztvevőire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában