Lázárné Megyeri Zita: „Gyógyszerekre, gyógyászati eszközökre van szükségük”

2022.03.16. 19:09

A munkácsi gyermekkórház javára gyűjtenek

A hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány a munkácsi gyermekkórház megsegítésére kéri a lakosságot. Saját forrásból már megkezdték a gyógyászati eszközök, gyógyszerek beszerzését, amihez a lakosság segítségét is kérik.

Kovács Erika

– Az, hogy Ukrajnában háború zajlik, ma már nem hír. Hogy százezrek kénytelenek elhagyni az otthonukat, szintén valamennyiünk számára ismeretes tény. Vannak azonban sokan, akik akaratuk ellenére sem tudják elhagyni az otthonukat, mert betegek, mert ágyhoz kötöttek, gyermekek, csecsemők, újszülöttek, vagy koraszülöttek, akik kórházi, intenzív kórházi ellátásra szorulnak. Anyaként, pedagógusként, a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány alapítótagjaként a szívem és az eszem is azt diktálja, hogy tegyem azt, ami tőlem telhető. Segítsek azoknak, akik most csak tőlünk várhatnak segítséget - mondta a közösségi oldalon közzétett videójában Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány alapítótagja.

 

 

Az egyesület felvette a kapcsolatot a munkácsi gyermekkórházzal, amely Kárpátalja második legnagyobb ilyen jellegű egészségügyi intézménye, ahol 25 osztályon újszülötteket, csecsemőket, gyermekeket gyógyítanak, ápolnak.

 

 

– Most nagy bajban vannak. Gyógyszerekre, gyógyászati eszközökre van szükség, fájdalom- és lázcsillapítóra, antibiotikumokra, EGK-kra, újraélesztő gépekre, vérzéscsillapítókra, gyulladáscsökkentőkre. A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány saját forrásaiból megkezdte ezeknek a gyógyszereknek és eszközöknek a beszerzését. Ha ebben az életmentő akcióban mellénk tudnak állni, hálás szívvel köszönjük és fogadjuk a támogatásukat - mondta. 

 

 

 

 

Az alapítvány a 12068009-00134219-00100009-es számlaszámra várja az adományokat. A közlemény rovatba tüntessék fel: „a munkácsi kórháznak”.

– Nem magunknak kérem, hanem az ott rekedt, ártatlan, csöpp életeknek! Tiszta szívvel köszönjük – zárta a felhívását Lázárné Megyeri Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában