Szegedi hírek

2022.03.03. 19:41

A nemzeti érdekeket kell előtérbe helyezni

A háborús konfliktus hatásai Szegedig is elérhetnek a Fidesz EP-képviselője szerint. Trócsányi László csütörtökön egy városi fórumon beszélt erről, és egyebek mellett azt is elmondta, hogy a konfliktushelyzetekben erős kormányra van szüksége az országnak, amely megfelelően képviseli a nemzeti érdekeket.

– Rendkívüli időket élünk, olyan időszakban vagyunk, amikor Európában is fontos kérdések vannak, amelyek kihatnak az országunkra. Éppen ezért is nagyon fontos, hogy a magyar nemzeti érdekeket helyezzük előtérbe, és ezek alapján hozzuk meg a döntéseket – mondta el a Délmagyarországnak csütörtökiszegedi fóruma előtt Trócsányi László.

 

A Fidesz EP-képviselője szerint ma a magyar nemzeti érdekek egyértelműek: Európában konfliktus van, amelyből Magyarországnak ki kell maradnia. Az ország, az emberek ellátását garantálni kell, ugyanakkor szolidárisnak is kell lenni.

 

– Jelenleg a szomszédunkban háború van, ami óhatatlanul kihatással lehet akár Szegedre is. Egy ilyen válságidőszakban fontos, hogy erős kormány legyen az országnak. El kell dönteni, hogy egy olyan kormányt választunk, amelyik mögött áll egy stabil többség, vagy egy szétaprózódott bizonytalan irányvonalú kormány mellett döntünk – fogalmazott.

Trócsányi László kiemelte, a szegedieknek is biztonságban kell érezniük magukat. Fotó: Karnok Csaba

Az EP-képviselő szerint az áprilisi választás tétje éppen ezért is nagy. Azt mondta, hogy csak egy stabil kormány képes az országot vezetni, és a körülöttünk kialakult körülmények miatt határozottnak és döntésképesnek kell lenni, mert nagyon komoly döntéseket kell meghozni a következő időszakban.

 

– Másrészről vannak értékeink, amelyeket meg kell védeni. A családvédelemre gondolok elsődlegesen, de sorolhatnám a 13. havi nyugdíjat, a béremeléseket, amelyek számtalan szektorban történt. Vannak látható eredményeink, az ország jó irányba megy – tette hozzá Trócsányi László.

 

Szegedről szólva pedig arról beszélt, fontos, hogy a szegediek is biztonságban érezzék magukat, jó képviselőik vannak, akik határozottan képviselik a város, és a városban élők érdekeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában