Helyi közélet

2022.03.24. 15:59

A tavaszt köszönti a Maros

A hétvégén rendezi meg hagyományos tavaszköszöntő gálaműsorát a Hagymaházban a Maros táncegyüttes, mely egyben a Makó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola első félévi vizsgaműsora is lesz. A bemutatóból egymás után kettőt is rendeznek: egyet szombaton, egyet pedig vasárnap délután 5 órától.

Szabó Imre

20210618 Makó Tóthné Döme Mária, a makói Maros táncegyüttes vezetője 40 esztendeje irányítja a táncosok munkáját, és ezt a jubileumot ünnepi gálaműsor köszöntötte a Hagymaház szabadtéri színpadán. Fotó: Szabó Imre SZI Délmagyarország

Fotó: Szabó Imre

A Maros táncegyüttes négy évtizede Makó egyik legrangosabb művészeti csoportja, egyben legnagyobb létszámú civil szervezete. Jelenleg mintegy százhetven tagot számlál. Működését számos hazai és külföldi fellépés, fesztiválsiker fémjelzi. 
 

 

A műsorban fellépnek a Pántlika, a Gyöngyvirágok, a Mákvirágok, a MÖTYKE, a MÖTYKETTŐ nevű csoportok és az együttes táncosai. A művészeti iskola táncpedagógusa Csókási Imre, a Maros művészeti vezetője Tóthné Döme Mária. A muzsikát a Maros zenekar szolgáltatja élőben, Bíró Anita vezetésével. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában