Szeged

2022.03.26. 10:13

Diáknapot tartanak a Csonka Jánosban

A szegedi Csonka János szakközépiskolában ma reggel nyolctól délig diák napot tartanak, az utóbbi kettő ugyanis a pandémia miatt elmaradt.

I.P.

A szegedi Csonka János Technikum szombaton megtartotta hagyományos diáknapját, melyekből az utóbbi kettő, a 2020-as és a 2021-es a koronavírus-járvány miatt elmaradt - tudtuk meg Tóthné Biró Zsuzsanna igazgatótól a helyszínen. Hozzátette: közös a csonkásokban, hogy szeretnek sportolni, illetve az autószerelőknek és a rendészeknek is kell a jó állóképesség majd napi munkájuk során. - De a legfontosabb, hogy a diákok együtt legyenek, ismerkedjenek és jól érezzék magukat, vagyis a közösségépítés, hiszen az iskola- és osztálytársak később a felnőttként szaktársak lesznek és például a különböző műhelyekben, szervizekben dolgozva is segíthetik egymást - közölte az igazgatónő.

 


A napot közös torna, bemelegítés indította, amit az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársaként Nagy Rita kick-box világbajnok vezényelt le a suli udvarán. Sikerült megmozgatnia a tanulókat és tanáraikat egyaránt. Ezt követően érdeklődés, hobbi szerint kisebb csoportokra „osztódtak” a diákok, részt vehettek különböző előadásokon, utazási élménybeszámolókon, bemutatókon, versenyeken és szakmai foglalkozásokon a tantermekben, az aulában, az udvaron és a könyvtárban. Katonai toborzót is tartottak az udvaron felállított sátorban.

 


A suli korábban a kézilabda utánpótlásáról volt ismert, manapság inkább a röplabda, a kosárlabda és a foci az intézményre jellemző, és erősítik a lövészetet. De a kézilabdával is megmaradt a kapcsolat, a Pick Akadémia náluk tartja a fiatalok edzéseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában