Várják az adományokat

2022.03.10. 15:00

Folytatódnak a Gyűjtések az orosz–ukrán háború károsultjainak segítésére

Ahogy korábbi cikkeinkben is megírtuk, megyeszerte nagy az összefogás az ukrajnai háború menekültjeinek, áldozatainak megsegítésére.

Munkatársunktól

20220304 Szombathely Színezd Újra Alapítvány - 4-500 e forintnyi adományt gyűjtött. Képen: Bodnárné Gombos Adrienn, az egyik alapító Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Makó önkormányzata arra kéri a lakosokat: jelentkezzenek, akik fel tudnak ajánlani olyan ingatlant, amely használaton kívüli, de alkalmas az átmeneti időre Ukrajnát elhagyó személyek, családok elszállásolására. Várják szálláshely-szolgáltatást nyújtó vállalkozások jelentkezését is a 20/277-7251-es számon vagy a [email protected] címen. Újszentivánon a munkásszállón és az ifjúsági szálláson is 20-20 menekült elhelyezését vállalta az önkormányzat. 

 

Székkutas csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz, amivel Hódmezővásárhely kárpátaljai testvértelepülését segítik a menekültek ellátásában. Az önkormányzat 500 ezer forint értékben vásárol tisztítószereket és tartós élelmiszereket, várják a lakosság felajánlásait is. 

 

Eperjesen az adományokat a Veres Péter Faluházban és a polgármesteri hivatalban lehet leadni. 

 

A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola is gyűjtést indított. Röszkén a teleházban gyűjtik a tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket, vény nélküli gyógyszereket. A szegedi székhelyű Goodwill Pharma Kft. több mint 50 millió forint értékű adományt – közel 50 000 doboz antibiotikumot, fájdalomcsillapítót és lázcsillapítót – juttatott el az Adomány Ukrajnának gyűjtéshez, ahová pénzadományokat is várnak. A humanitárius konvoj, amelyben a gyógyszerek is helyet kapnak, március 12-én indul útnak Lviv városába. 

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia az idei nagyböjtben is meghirdette tartósélelmiszer-gyűjtési akcióját Tartós szeretet címmel. A gyűjtést ezúttal a kárpátaljai otthon maradottak és a menekültek megsegítésére fordítja a Katolikus Karitász. A hívek felajánlásukat elhelyezhetik a templomokban a március 20-i, vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 27-ig. A támogatók az 1356-os telefonos adományvonalon is segíthetnek, hívásonként 500 forinttal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában