A zene gyógyír a léleknek

2022.03.10. 18:30

Szentes is csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztivál koncertsorozathoz

Szentes is csatlakozik a Bach Mindenkinek Fesztivál koncertsorozathoz, március közepén és végén rendhagyó énekórákkal, orgonakoncerttel, fúvós zenékkel és Pitti Katalin fellépésével ünneplik a zeneszerző születésnapját. A fesztivál a zenei élményen túl nemes célokat is támogat, idén a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára gyűjtenek felajánlásokat.

Munkatársunktól

PITTI KATALIN (képen) KONCERTJE: adventi és karácsonyt váró koncertet adott a Liszt-díjas opera énekesnő a Jézus Szíve Plébániatemplomban. 20211211 Kőszeg Fotó: Unger Tamás Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

– A mostani helyzetben mindannyian a békét, a megnyugvást keressük, ebben a zene lehet a segítség. Ezért is nagy öröm, hogy a Bach Mindenkinek koncertsorozathoz ellátogat Szentesre, ezzel a városunk is több lesz, a rendezvény öregbíti Szentes hírnevét – fogalmazott Szabó Zoltán, a város polgármestere.

 

Mint Kovács Zalán László, a Bach Mindenkinek fesztiváligazgatója elmondta, az idén nyolcadik alkalommal megrendezett komolyzenei programsorozat az 1685. március 21-én született zenei géniusz, Johann Sebastian Bach születésnapjának hetében indul a Kárpát-medence összesen 60 településén mintegy 150 ingyenes eseménnyel.

 

A koncertsorozat részeként Szentesen négy alkalommal csendül fel Bach muzsikája: március 22-én a Szent Anna templomban tartanak rendhagyó énekórát, majd aznap este a református nagytemplomban ad koncertet a MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola több művész-tanára és Pitti Katalin Liszt-díjas énekművész. Március 24-én ismét rendhagyó énekórának ad otthont a Szent Anna templom, március 27-én pedig orgonahangversenyen lépnek fel a művészeti iskola tanárai, valamint Andor Csilla, Takács Gabriella és Nagy János.

 

A fesztivál szervezői fontosnak tartják, hogy a zenei élmény szolgáltatásán túl nemes célokat is támogassanak. Ennek szellemében idén koncertjeiken a Magyar Gyermekmentő Alapítvány számára gyűjtenek felajánlásokat, a református nagytemplomban tartandó fellépésen pedig a leégett szentesi sportcsarnok helyreállítására gyűjtenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában