Orosháza

2022.04.26. 18:30

Az ország legjobb oktatási laborja

Munkatársunktól

A Kaáli tehetségműhely az ország legjobban felszerelt középiskolai természettudományos laborja. Fotó: Bencsik Ádám/MW

Fotó: Bencsik Ádám

Kaáli Géza professzor magánadományából épült fel Orosházán, a Szegedi Tudományegyetem rezidensiskolájában az ország legjobban felszerelt középiskolai oktatási központja. A 100 millió forintos beruházás fél év alatt készült el. 

A Szegedi Tudományegyetem rezidensiskolájában, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban avatták fel szombaton az ország legjobban fel­­szerelt középiskolai oktatási központját. Mivel Orosháza önkormányzata nem nyert azon a pályázaton, amiből a régióban több középiskolában is létesítettek természettudományos oktatási központokat, az intézmény öregdiákja, Kaáli Géza professzor adomány formájában biztosított 100 millió forintot, hogy az eredetileg pályázottnál még nagyobb te­rületen, lényegesen modernebb és kibővített eszközparkkal rendelkező létesítményt lehessen létrehozni. A csaknem 400 négyzetméternyi alapterületen hét részből álló laboregyüttest építettek fel mindössze fél év alatt a középiskola egyik elkülönített épületszárnyában, majd 21. századi eszközparkkal szerelték fel. 

Az ünnepségen elhangzott, a Kaáli tehetségműhely nem egyszerű labor, valódi műhelyként szánnak neki szerepet a tehetséggondozásban. Az átadáson jelen volt Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, aki úgy fogalmazott, a természettudományos területen ilyen te­­hetségműhely sok tehetséget képes lesz elindítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában