Fenntarthatóság és tudatosság

2022.04.26. 16:57

Mekkora lehet a bambuszműanyag karbonlábnyoma?

Fenntarthatósági konferenciát tartott a tudatosság jegyében kedden a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network Szeged és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

K.A.

Sok szó esett a divat- és textiliparról. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Az esemény fókuszában a körforgásos gazdaság állt, hangsúlyt helyezve a divat, textil- és ruhaipar működésére. A rendezvényre azokat a vállalkozásokat várták, amelyek érdeklődnek a zöld megoldások és a fenntarthatóság, így a gazdasági, szociális, környezeti és menedzsment lehetőségek iránt.

A rendezvényen 11 órától interaktív programokkal szólították meg a fiatalokat. Sokan voltak, csaknem 180-an lepték el a kamara „összes termeit”. Nekik Divatipar és Mi fogyasztók címmel Vizi Noémi SZTE PhD-hallgatója tartott előadást, őt követte Mit vegyek fel? – klímatudatos öltözködés a mindennapokban tematikával Bagi Veronika, a szaktárca klímapolitikai referense. Végül Dobos Emese kutató, divatszakértő Melyik ujjamba harapjak? Kihívások a körforgásos és fenntartható divat kapcsán címmel tartott prezentációt.

A program délutáni folytatásában Oláh Zsuzsa a kamara titkára házigazdaként köszönte meg az ötletadónak, hogy trendi témát hozott, és szóba hozta az éppen most zajló Szakma Sztár Fesztivált, ahova több száz megyei diák juthatott el.

Gyimesi Laci, Brandesfiú, a Mystic Nails Hungary Kft. ügyvezetője márkatanácsadói minőségben beszélt és nagyon érdekes kampányokat mutatott be egyebek között a Volvótól és a Shelltől. Beszélt a zöldre mosásról és annak árnyoldalairól is. Szóba került a bambuszműanyag, aminek nagyobb lehet a karbonlábnyoma, mire ide szállítják, mintha Zalaegerszegen fröccsentették volna.

A programnak része volt egy kerekasztal-beszélgetés is, amelyet Knezevics Viktor, Yesit Tudástranszfer Kft. alapító, ügyvezető moderált. Ezen két korábbi előadó mellett részt vett Gellért Ákos, a Naturtex Kft. ügyvezetője és Pecznyik Blanka, a Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt. piacszervezési menedzsere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában