Szegedi hírek

2022.04.02. 13:41

Mennyit ér egy diploma?

Karsai Krisztina köszöntötte a megjelenteket. Fotó: Kuklis István

A Szent-Györgyi Albert Agórájában rendeztek tegnap konferenciát, alumnitalálkozót Mennyit ér egy diploma? címmel az országos német nyelv heteként ismert Wunderbar Fesztivál keretében. Az apropót az SZTE Összehasonlító Jogi és Jogelméleti Intézet Potsdami Egyetemmel közös német gazdasági jogi és német szakfordítói szakjogász képzése adta, amely idén ünnepli 24. születésnapját. 
 

 

A megjelenteket Karsai Krisz­­tina intézetvezető egyete­­mi tanár, Ausztria tiszteletbeli konzulja köszöntötte – őt Badó Attila, az egyik első tanár, szakfelelős konferálta fel –, ő ugyanis részese volt az első évfolyamnak, az ottani munkának, később oktatott is a programban. – Ezzel a rendezvénnyel tulajdonképpen már készülünk a negyedszázados évfordulóra. Ahogy reméltük, sokan választották ezt a képzést, bár a „felnőtté válás” nem volt problémamentes, viszont egyszer sem fordult elő, hogy ha meghirdettük, ne tudtuk volna elindítani a szakot – mondta el. Hozzátette: bízik benne, jövőre szélesebb körben és német nyelven is ünnepelhetik a 25 éves születésnapot. 
 

 

A helyszínen jelenlévő és a virtuális térben online a rendezvénybe csatlakozó végzettekkel, öregdiákokkal a szakot Szegeden megalapító Balogh Elemér beszélgetett. Az elsőként megszólaló Szomora Zsolt – akárcsak utána a többiek – kedvező tapasztalatairól számolt be arra reagálva, mennyit ér ez a különleges diploma. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában