Ritka zenei relikviákat is felvonultat a szentesi kiállítás

2022.04.29. 11:30

Nem temetik az Omegát

Majzik Attila

Személyes tárgyak, fotók, emlékek segítségével idézik meg a legendás együttest. Fotó: Majzik Attila

A rajongói csoportokban már híre ment, hogy ismét Szentes lesz az Omega-univerzum középpontja: két lelkes gyűjtő, Arató Mátyás és Kutasi Sándor szervezésében egy nagyszabású kiállítással ünneplik a legendás együttes 60. évfordulóját. A tárlaton azt szeretnék megmutatni, mit jelent a rajongóknak az Omega. 

A helyzet szülte ezt a kiállítást. Minden rajongó azt várta, hogy a 60. évforduló egy szép ünnep lesz koncertekkel, turnéval, de aztán Kóbor János decemberi halálával gyakorlatilag feloszlott az együttes. Ezt követően a rajongótábor teljes apátiába fordult, mindenkin nagy szomorúság lett úrrá – kezdte Arató Mátyás. Az Omega 60 kiállítás szervezője azonban másképpen gondolkodott, ezért megkereste a zenekar tagjait és a menedzserüket, akik rábólintottak a rajongói kiállítás ötletére. 

Ez nem egy emlékkiállítás lesz, nem azért jövünk össze, hogy szomorkodjunk, hanem hogy ezt a szép történetet ünnepeljük. Tulajdonképpen csak a Rolling Stones élt meg ennyi évet együtt. A mi tárlatunkon azt szeretnénk megmutatni, mit is jelent nekünk, rajongóknak az Omega – árulta el Arató Mátyás. 

Hozzátette, megkereste azokat a zenekedvelőket, gyűjtőket, akik közel álltak az együtteshez, ők pedig megtisztelték azzal, hogy a rendelkezésére bocsátották az évtizedek alatt összegyűlt emlékeket. 

Fotó: Majzik Attila

Rengeteg személyes tárgyat fogunk bemutatni, köztük olyan relikviákat is, amelyeket Magyarországon nem látott korábban senki kiállítva – emelte ki a szervező. 

A Tokácsli Galériában május 7-én 15 órakor nyíló kiállítás egyben közönségtalálkozó is lesz, a megnyitó után Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa, Szőllösi Kati, az együttes basszusgitárosa, Sülyi Péter, a zenekar legfontosabb dalainak szerzője és Trunkos András, az Omega menedzsere beszélget majd a rajongókkal. Az Omega-élményt aznap este 8 órától az Új Babilon együttes koncertje teszi majd teljessé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában