Makó

2022.04.28. 15:51

Traktorokkal ballagtak a galambosok

Úgy tűnik, Makón sikerült megteremteni a traktoros ballagás hagyományát, a Galamb József Agrártechnikum ugyanis csütörtökön délelőtt már a másodikat rendezte A végzős diákok 15 traktorral, illetve erőgéppel, rendőri felvezetéssel és zenekari kísérettel vonultak végig a városon.

Szabó Imre

Nagyon örülök, hogy ismét megrendeztük a traktoros ballagást. Ez egy nagyon jó buli! – mondta Oltványi Bálint, a makói Galamb József Agrártechnikum egyik végzős gépész diákja, aki egy MTZ traktorral vett részt a látványos, egész várost érintő felvonuláson. Járműve rendelkezik légkürttel és ledes lámpákkal, ami a hangulat fokozására alkalmas, egyébként a munkagép mindenre képes, amire a mezőgazdaságban szükség lehet. Ő maga azt tervezi, hogy az iskolában marad ötödévre, és gondolkozik a továbbtanuláson, a főiskolán is – ahogy az élet majd hozza.

A makói agráriskola idén rendezte meg másodszor a végzősök traktoros ballagását, amihez hasonlót több mezőgazdasági iskola is szokott tartani szerte az országban. Az intézmény igazgatója, Horváth Zoltán azt mondta a Délmagyarországnak, hogy 55 végzős diákot búcsúztattak ezen, a Makón még újdonságnak számító módon. Összesen 15 traktorral, illetve erőgéppel vonultak fel, amelyeket szalagokkal, léggömbökkel és feliratokkal díszítettek. Tavaly egy csapat diák pótkocsikra ülve kísérte a rendőrautóval felvezetett menetet – idén az eső miatt buszra szálltak.

A vidám csapat úgy járta körbe Makót, hogy közben érintették az általános iskolákat. Mindegyiknél megálltak, és szerenádot adtak: a fúvószenét a helyi Magán Zeneiskola növendékei szolgáltatták, a galambosok pedig a már ismert gépészindulót énekelték. A túra első állomásánál, a Szignum kéttannyelvű iskolánál a gyerekek olyan lelkesen fogadták őket, hogy még süteményekkel is kínálták őket. Az útvonal, amit bejártak, teljes hosszában csaknem 8 kilométer volt, de mivel mindenütt szívesen fogadták és egy kicsit marasztalták is a társaságot, a vonulás egész délelőtt tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában