Szegedi hírek

2022.05.26. 21:13

100 évesek, flashmobbal ünnepeltek

Munkatársunktól

Fotó: Sándor Judit

Fotó: Sandor Judit

100 évvel ezelőtt, 1922 májusában jött létre Petőfi-telep, régi nevén Somogyi-telep, ami 1924 júliusában az akkori polgármesterről, Somogyi Szilveszterről kapta a nevét, majd 1949 júliusában átnevezték Petőfi-teleppé, 1962-ben pedig az addig amerikai mintára számozott utcanevek rendes neveket kaptak. 

A 100 éves évfordulónak egy flashmobbal állítottak emléket csütörtökön a Dugonics téren a városrész lakói a művelődési ház szervezésében, melynek vezetője, Farkasné Frecot Tünde lapunknak elmondta, a településrész apraja nagyja részt vett a produkcióban, mintegy százan csatlakoztak. Elárulta, idén számtalan programmal készülnek a 100 év alkalmából, már elindult egy négy évszakos fotópályázatuk, az erre beérkező alkotásokból rendezvénynaptár készül 2023-ra, de készül egy helytörténeti kiadvány, a szív napján pedig megünneplik a telep születésnapját is. 

A Fő téren harangot állítanak, lesz gálaműsor, valamint karácsony előtt mézeskalácsból elkészítik majd a százas utcát is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában